Peste 14.700 de elevi, dintre care 2.382 cu domiciliul in afara Capitalei, au fost inscrisi pentru admiterea computerizata intr-un liceu sau scoala de arte si meserii din municipiul Bucuresti.
Sambata a fost ultima zi in care absolventii clas
Peste 14.700 de elevi, dintre care 2.382 cu domiciliul in afara Capitalei, au fost inscrisi pentru admiterea computerizata intr-un liceu sau scoala de arte si meserii din municipiul Bucuresti.
Sambata a fost ultima zi in care absolventii claselor a VIII-a care au promovat testele nationale sau examenul de capacitate si-au putut completa cu optiuni fisele de inscriere la admiterea computerizata, verificand totodata corectitudinea datelor introduse in baza de date computerizata, prin verificarea fisei-martor listate de calculator.
Tot atunci a fost finalizata si perioada de inscriere pentru absolventii claselor a VIII-a din alte judete care doresc sa urmeze ciclul postgimnazial in Capitala, numarul elevilor inscrisi la prima etapa a admiterii computerizate fiind de 2.382.
Comparativ cu anul scolar precedent, numarul absolventilor claselor a VIII-a proveniti din alte judete inscrisi in vederea admiterii in Capitala a scazut, in prima sesiune de admitere din 2004 optand pentru locurile din Bucuresti 3.406 de elevi, dintre care 1.791 din Ilfov.
Potrivit conducerii Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, in perioada imediat urmatoare vor avea loc multiple verificari ale bazelor de date privind admiterea, acestea fiind transmise totodata la Centrul National de Admitere.
Repartizarea computerizata a absolventilor claselor a VIII-a care au promovat testele nationale / examenul de capacitate va avea loc la data de 16 iulie. La nivelul Capitalei, in aceasta prima etapa a repartizarii computerizate urmeaza sa fie cuprinsi peste 14.700 de absolventi.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.