Consiliul Concurentei a autorizat ajutorul de stat in valoare de 673 de miliarde de lei pe care Ministerul Finantelor Publice intentioneaza sa il acorde societatii Hidroelectrica sub forma unei garantii suverane pentru un credit de la Banca Mondiala,
Consiliul Concurentei a autorizat ajutorul de stat in valoare de 673 de miliarde de lei pe care Ministerul Finantelor Publice intentioneaza sa il acorde societatii Hidroelectrica sub forma unei garantii suverane pentru un credit de la Banca Mondiala, se arata intr-un comunicat al Consiliului. Creditul de la Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare (BIRD), membra a grupului Bancii Mondiale, va fi utilizat pentru finantarea proiectului de retehnologizare a echipamentelor la centrala hidroelectrica Lotru-Ciunget, pentru a raspunde din punct de vedere cantitativ si calitativ la cerintele actuale ale pietei energiei electrice. BIRD a selectat planul de retehnologizare dintre mai multe proiecte regionale prezentate de tari din Sud-Estul Europei, in vederea reformei sectorului energetic.
Proiectul este inclus in lista celor cuprinse in Memorandumul de Intelegere referitor la piata de energie regionala si pentru integrare in piata de energie interna a Comunitatii Europene, semnat la Atena in decembrie 2003. Memorandumul stabileste regulile generale si obiectivele care trebuie indeplinite pentru a pune bazele unei piete regionale integrate in SE Europei si pentru a asigura integrarea sa progresiva in Piata Interna de Energie a UE.
SC Hidroelectrica este o societate comerciala pe actiuni infiintata prin reorganizarea Companiei Nationale de Electricitate SA si are ca obiect de activitate producerea si vanzarea energiei electrice prin utilizarea resurselor hidroenergetice, fiind singurul producator de energie electrica in sistem hidro de pe piata romaneasca.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.