"Da, o sa merg sa votez, e nevoie de o mica schimbare. Lucrurile merg parca mai rau decat inainte de alegerile de asta-iarna. Tocmai de aceea o sa votez cu PSD, aia macar isi vedeau in liniste de treburile lor si nu auzeam de atat de multe scandaluri
"Da, o sa merg sa votez, e nevoie de o mica schimbare. Lucrurile merg parca mai rau decat inainte de alegerile de asta-iarna. Tocmai de aceea o sa votez cu PSD, aia macar isi vedeau in liniste de treburile lor si nu auzeam de atat de multe scandaluri ca acum"...
Este raspunsul unui cititor la un mini-sondaj publicat in editia de duminica a ziarului nostru. Acest raspuns ascunde unul din pericolele care ar putea da peste cap socotelile presedintelui Basescu. Acum, sondajele dau 50% Aliantei PNL-PD. Ce va fi insa la toamna, e greu de anticipat. Mai ales ca sondajele ne-au mai pacalit de cateva ori pana acum. Romanii nu traiesc intr-o democratie rodata. De aceea, scandalurile politice ii irita, zgandarindu-le o existenta si asa obositoare. Puterea din anii 1996 - 2000 a cazut pe fondul scandalurilor interminabile, percepute de populatie ca o instabilitate politica agasanta. Atunci, frictiunile din interiorul CDR si cele intre PNTCD si PD au inceput la un an de la castigarea alegerilor.
Acum, in 2005, n-au fost nici macar sase luni de "liniste". O agitatie care vine dupa o perioada de 4 ani in care cei de la Putere "isi vedeau in liniste de treburile lor", potrivit cititorului nostru. Multi uita neajunsurile perioadei de guvernare a PSD si retin doar "linistea". Aici se ascunde un pericol mortal pentru Alianta, usor de identificat drept o "mostenitoare" a CDR in privinta instabilitatii politice. Iar chichitele constitutionale invocate nu conving decat un public oricum fidel Aliantei.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.