Agentia de rating Standard & Poor's a anuntat ca posibilitatea organizarii de alegeri anticipate in Romania nu va afecta imediat ratingurile datoriei. Ratingurile Romaniei fusesera plasate, in februarie, pe o panta pozitiva, pe baza angajamentelor no
Agentia de rating Standard & Poor's a anuntat ca posibilitatea organizarii de alegeri anticipate in Romania nu va afecta imediat ratingurile datoriei. Ratingurile Romaniei fusesera plasate, in februarie, pe o panta pozitiva, pe baza angajamentelor noului Guvern de centru de a relansa economia si de a face reforme institutionale, scrie sursa citata. Moritz Kraemer, analist al Standard & Poor's, considera ca PSD este in deriva si spune ca actuala coalitie de la guvernare se va reintoarce la putere dupa anticipate cu o mai mare majoritate, avand astfel sansa de a accelera procesul de reforma. Totusi, subliniaza oficialul agentiei, aceste anticipate vor tine in loc reformarea si implementarea legislatiei si va creste astfel probabilitatea ca Uniunea Europeana sa aplice clauza de salvgardare si sa amane aderarea cu un an. De aceea, Standard & Poor's estimeaza ca probabilitatea amanarii aderarii este chiar mai mare de 50%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.