Pesedistii nu mai vor sa faca alegeri preliminare in partid pentru scrutinul anticipat anuntat pentru aceasta toamna, asa ca se vor prezenta cu aceleasi liste ca la ultimul scrutin general. Decizie normala, daca tinem cont ca preliminarele pentru ale

Pesedistii nu mai vor sa faca alegeri preliminare in partid pentru scrutinul anticipat anuntat pentru aceasta toamna, asa ca se vor prezenta cu aceleasi liste ca la ultimul scrutin general. Decizie normala, daca tinem cont ca preliminarele pentru alegerile parlamentare din noiembrie 2004 au fost marcate de scandaluri interne si de o avalansa de contestatii si acuzatii reciproce.
Vicepresedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, sambata, ca majoritatea membrilor Biroului Permanent al PSD au acceptat propunerea sa si a lui Ioan Rus ca, la alegerile anticipate anuntate de actuala guvernare, listele de candidati de la alegerile parlamentare din noiembrie 2004 sa ramana aceleasi.
Conform Statutului PSD, in mod normal ar trebui organizate alegeri preliminare, insa timpul scurt afectat campaniei electorale face imposibila desfasurarea acestor alegeri, a spus Ponta. El considera ca e bine ca ''listele din 2004 sa ramana batute in cuie, pentru a nu declansa un razboi si o competitie interna in partid'', iar completarile necesare sa se faca pe cele circa 40 de locuri ale PUR si ale celor care au parasit PSD dupa alegerile din noiembrie 2004.
Referindu-se la Partidul Conservator, Victor Ponta a afirmat ca se va opune vehement oricarei aliante cu aceasta formatiune politica. "Nu numai ca ma voi opune, dar voi spune ca, daca si a treia oara ne lasam pacaliti, inseamna ca suntem chiar prosti si ne meritam soarta", a precizat vicepresedintele PSD. El a mentionat, de asemenea, ca actualul PC "a pacalit" PSD atat in 2000, cat si in 2004, Victor Ponta subliniind ca, dupa parerea sa, aceasta formatiune politica, va trebui de aceasta data sa-si ia soarta in propriile maini.

Geoana: "Basescu este autorul moral al acestei crize politice"

Presedintele PSD, Mircea Geoana, cere presedintelui Traian Basescu sa se pronunte asupra situatiei create de lansarea ideii alegerilor anticipate, considerandu-l "autor moral al acestei crize politice severe" si acuzandu-l ca "tace, stiind ca este vinovat de aceasta criza". "Este o criza cu un cost incalculabil pentru Romania, indusa de presedintele Traian Basescu si complicii sai", a declarat, ieri, Geoana, care i-a cerut sefului statului ca, impreuna cu partidele politice, sa gaseasca solutii de iesire din aceasta situatie. Geoana sustine ca anuntul unei iminente demisii a Guvernului a fost primit "cu consternare de catre prietenii Romaniei" si cu "ipocrita indiferenta de alti reprezentanti europeni".
Presedintele PSD a afirmat ca amanarea cu un an a aderarii Romaniei la Uniunea Europeana ar putea costa intre 2,5-3,5 miliarde de euro, si ca "riscul de derapaj pentru anul 2009 este real".
Pe de alta parte, Mircea Geoana considera ca, chiar daca varianta alegerilor anticipate ar deveni realitate si Alianta D.A. ar castiga o majoritate confortabila in Parlament, decizia Curtii Constitutionale nu se va schimba si vor urma "alti patru ani de guvernare incompetenta".
"Romania nu are nevoie de anticipate, ci de o guvernare mai buna. Avem nevoie de un alt Guvern, dar nu cu pretul punerii tarii pe butuci, pentru ca trebuie sa prindem ultimul tren al integrarii europene", a spus Mircea Geoana, care a exprimat disponibilitatea PSD "de a oferi un Guvern mai bun".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.