Potrivit unui comunicat al BNR, Guvernul si banca centrala intentioneaza sa elaboreze un act normativ care sa stabileasca standarde minime de autorizare, reglementare si supraveghere pentru institutiile financiare nebancare, o decizie care pare sa fi

Potrivit unui comunicat al BNR, Guvernul si banca centrala intentioneaza sa elaboreze un act normativ care sa stabileasca standarde minime de autorizare, reglementare si supraveghere pentru institutiile financiare nebancare, o decizie care pare sa fie luata in urma scandalului MTS Leasing.

Impact da consultanta clientilor afectati de falimentul MTS Leasing

Asa cum anticipasem saptamana trecuta, scandalul de la MTS Leasing a lasat urme adanci in reputatia fostilor parteneri de afaceri. Dupa ce, la data la care s-a aflat ca firma de leasing imobiliar este in incapacitate de plata, Ioan Popp, presedintele firmei de constructii Impact, ne-a declarat ca ai sai clienti care au avut proasta inspiratie sa aleaga MTS Leasing pentru finantare trebuie sa se descurce singuri, acum anunta ca va sari in ajutorul lor.
Clientii care au incheiat contracte de finantare cu MTS Leasing pentru achizitia unui imobil in ansamblurile rezidentiale dezvoltate de compania Impact si care doresc continuarea investitiei pot semna acte aditionale autentice la antecontractele de vanzare-cumparare a terenului aferent, pentru a avea ragazul de a gasi alte solutii de finantare, se arata intr-un comunicat al Impact.
In acest sens, toti clientii finantati de MTS Leasing vor beneficia de consultanta financiara, juridica si de sprijinul companiei pentru a urgenta formalitatile referitoare la refinantare. Astfel, Impact aduce echipe de juristi si economisti care, pe baza unui calendar prestabilit, vor colabora cu fiecare client. Clientii vor fi invitati la sediul companiei pentru a se rezolva punctual fiecare situatie. Pe baza acordurilor de finantare ce urmeaza sa fie obtinute de clienti de la alti finantatori, Impact va realiza transferul de proprietate asupra terenului si al contractului de executie catre acesti clienti.
Saptamana trecuta, presedintele MTS Leasing GmbH, Theo Metzen, si directorul de reprezentanta, Mathias Metzen, au parasit Romania impreuna cu documente ale companiei. Plecarea celor doi este pusa pe seama problemelor aparute in onorarea datoriilor catre clienti.
Reprezentantii germani au declarat ca firma va continua sa ramana in piata si au anuntat ca vor oferi detalii intr-o conferinta de presa care va fi organizata saptamana aceasta.
MTS Leasing GmbH, companie specializata in finantari imobiliare pentru constructii in sistem leasing, cu sediul in Germania, a intrat pe piata romaneasca la inceputul anului trecut prin intermediul unei reprezentante.
Compania a confirmat deja ca unul dintre consilierii financiari ai companiei a deturnat fondurile societatii si a disparut.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.