Democratii au reusit, sambata, sa aleaga doar o parte din conducerea partidului, cu scandalul de rigoare, cu negocierile pe la colturi si cu "inovatii" de ultim moment. si, in final, au ramas cu sala aproape goala, desi nu alesesera toti secretarii e
Democratii au reusit, sambata, sa aleaga doar o parte din conducerea partidului, cu scandalul de rigoare, cu negocierile pe la colturi si cu "inovatii" de ultim moment. si, in final, au ramas cu sala aproape goala, desi nu alesesera toti secretarii executivi. Ca sa incapa mai multa lume in conducerea partidului, pedistii se gandisera, cu o zi inainte de Consiliul National de Conducere, chiar sa modifice statutul PD, ca sa sporeasca numarul de vicepresedinti de la 10 la 12. in final, au renuntat la acest proiect, care ar fi iscat un scandal monstru. Democratii au candidat ca la facultate, cate doi-trei pe locul de "vice" sau de secretar executiv. insa, in ciuda aparentei democratii a candidaturilor, delegatii de la CNC au primit deja din teritoriu sau "de la centru" liste cu voturile pe care trebuie sa le dea. Secretarul general al PD, Vasile Blaga, a tipat de la tribuna, scos din sarite de misculatiile din sala: "Nu votati dupa listele care vi se dau, nu-i votati pe cei care fac manevre de culise!" Mai rau decat atat a fost sambata absenteismul. Dupa ce au votat in doua tururi vicepresedintii si au inceput cu cei 14 secretari executivi, pedistii s-au trezit ca oamenii s-au plictisit si au plecat. Asa ca, democratii trebuie sa mai convoace o data CNC, ca sa ocupe 9 locuri de secretari executivi, ramase in aer sambata. Conducerea PD este formata din: Emil Boc (presedinte), Adriean Videanu (presedinte executiv), Vasile Blaga (secretar general), vicepresedintii Sorin Frunzaverde, Liviu Negoita, Ioan Oltean, Anca Boagiu, Petru Filip, Mircea Hava, Romeo Raicu, Cezar Preda, Gheorghe Barbu, Gheorghe Scripcaru si secretarii executivi Roberta Anastase, Gheorghe Dutu, Silvian Ionescu, Mihai Stanisoara si Gheorghe Falca. Marele perdant al acestor alegeri e, fara indoiala, Radu Berceanu, care nu a mai prins nici un post de conducere in partid. El a declarat ulterior ca a fost astfel sanctionat pentru "obiceiul de a spune ce gandeste".


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.