Compania CosmOTE, divizia de telefonie mobila a grupului elen OTE, a transferat, joi, suma de 120 milioane de euro catre operatorul CosmoRom, fondurile urmand sa fie utilizate pentru majorarea capitalului social si dezvoltarea infrastructurii, a decl
Compania CosmOTE, divizia de telefonie mobila a grupului elen OTE, a transferat, joi, suma de 120 milioane de euro catre operatorul CosmoRom, fondurile urmand sa fie utilizate pentru majorarea capitalului social si dezvoltarea infrastructurii, a declarat, vineri, ministrul Comunicatilor, Zsolt Nagy.
"Prin finalizarea tranzactiei a fost atins unul din obiectivele prioritare ale Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, si anume relansarea celui de-al treilea operator GSM din Romania. Se rezolva, astfel, dupa cinci ani de stagnare, situatia CosmoRom si se prefigureaza intarirea competitiei pe piata interna de telefonie mobila, cu efecte benefice asupra calitatii serviciilor oferite si a scaderii preturilor", a declarat Zsolt Nagy, ministrul Comunicatiilor. In urma operatiunii, incheiata, joi, intre CosmOTE Mobile Communications (CosmOTE) din Grecia, RomTelecom si CosmoRom, activitatea operatorului roman va fi relansata. CosmOTE a preluat 70% din actiunile CosmoRom si isi asuma responsabilitatea finantarii companiei, iar Romtelecom detine 30% din actiuni. CosmoRom detine o licenta de telefonie GSM si va opera pe frecventele GSM 1.800 si EGSM 900, in baza modificarilor de licenta aprobate de Inspectoratul General de Comunicatii si Tehnologia Informatiei (IGCTI).
CosmOTE, companie membra a grupului OTE, este cel mai important operator de telefonie mobila din Grecia, fiind prezent si in Albania, Bulgaria si Macedonia.
Infiintata in 1999, CosmoRom si-a inceput activitatea in anul 2000 si controla, la sfarsitul anului 2004, sub 1% din piata de telefonie mobila. CosmoRom a raportat, in intervalul 1999-2003, pierderi cumulate de aproape 7.500 miliarde de lei. Actiunile Romtelecom sunt detinute de OTE - 54,01% si statul roman - 45,99%, prin Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.