Guvernul a ratificat Acordul de asistenta financiara nerambursabila, in valoare de 2 milioane de euro, intre Romania si Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare (BIRD) acordat pentru programul de reforme sustinut de imprumutul de ajust
Guvernul a ratificat Acordul de asistenta financiara nerambursabila, in valoare de 2 milioane de euro, intre Romania si Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare (BIRD) acordat pentru programul de reforme sustinut de imprumutul de ajustare programatica (PAL), se arata in comunicatul remis duminica Rompres.
Beneficiarii asistentei financiare sunt institutiile publice responsabile de indeplinirea obiectivelor programului de reforma structurala in administratia publica.
Sumele sunt destinate finantarii asistentei tehnice necesare implementarii reformei in Justitie, in managementul cheltuielilor publice sau implementarea strategiei de termoficare, activitati prevazute in Acordul de asistenta sau convenite de Ministerul Finantelor Publice cu BIRD.
Institutiile beneficiare de fonduri trebuie sa depuna cereri de finantare la Ministerul Finantelor, impreuna cu specificatiile si documentatiile tehnice pentru achizitiile de bunuri si servicii, sau de termenii de referinta pentru contractarea serviciilor de consultanta.
Sumele vor fi disponibile pana la data de 31 decembrie 2006 sau pana la o data ulterioara care se va conveni cu BIRD.
Administrarea fondurilor nerambursabile si derularea procesului de achizitionare a bunurilor si serviciilor se asigura de catre Unitatea de Management al Proiectului constituita in cadrul Ministerului Finantelor Publice.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.