Presedintele Bancii Mondiale, Paul Wolfowitz, a declarat in cursul unui interviu acordat Reuters, ca institutia pe care o conduce este dispusa sa contribuie la progresul discutiilor dintre natiunile industrializate si cele emergente, cum ar fi China
Presedintele Bancii Mondiale, Paul Wolfowitz, a declarat in cursul unui interviu acordat Reuters, ca institutia pe care o conduce este dispusa sa contribuie la progresul discutiilor dintre natiunile industrializate si cele emergente, cum ar fi China si India, asupra problemei incalzirii globale, se arata intr-un comunicat Mediafax.
Wolfowitz a spus, dupa incheierea summit-ului G8 de la Gleneagles, ca Banca Mondiala a fost solicitata sa creeze, pana in luna noiembrie, un cadru propice pentru atragerea de investitii in tehnologii nepoluante. "Daca discutiile vor decurge bine, am putea crea un cadru care sa permita acorduri asupra unor optiuni dificile", a spus oficialul bancii. In cadrul summit-ului, Statele Unite, Marea Britanie, Franta, Germania, Italia, Rusia, Canada si Japonia au fost de acord sa promoveze tehnologiile nepoluante si eficienta energetica, dar nu au abordat problema acordului de la Kyoto, pe care administratia Bush refuza sa il semneze. Potrivit Statelor Unite, un acord care nu include economii emergente, ca acelea ale Chinei si Indiei, nu are nici un rost, si au cerut lumii sa se concentreze pe dezvoltarea unor tehnologii nepoluante. Wolfowitz, fost secretar adjunct al Apararii din Statelor Unite, care a preluat conducerea Bancii Mondiale in luna martie, la propunerea presedintelui George W. Bush, a indicat, insa, ca este pregatit sa permita bancii un rol mai larg in eforturile de combatere a modificarilor climatice.
"Speram sa putem crea un mecanism pentru dezvoltarea unui dialog mai eficient intre Europa si Japonia, pe de o parte, Statele Unite, pe de alta parte, si statele cu venituri medii, in al treilea rand, unde exista potential pentru un acord mutual si investitii", a spus Wolfowitz.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.