Actionarii producatorului de aluminiu Alro Slatina au decis recent introducerea unei actiuni in raspundere impotriva fostului presedinte al Consiliului de Administratie (CA) al companiei, Alexander Krasner, informeaza un raport remis Bursei de Valori
Actionarii producatorului de aluminiu Alro Slatina au decis recent introducerea unei actiuni in raspundere impotriva fostului presedinte al Consiliului de Administratie (CA) al companiei, Alexander Krasner, informeaza un raport remis Bursei de Valori Bucuresti.
In cadrul aceleiasi adunari generale ordinare a actionarilor a fost aprobata mandatarea actualului presedinte al CA, Christian Wuest, si a vicepresedintelui CA, Marian Nastase, pentru exercitarea tuturor actelor si faptelor necesare in vederea inregistrarii actiunii mentionate. Cei doi reprezentanti ai companiei vor organiza, printre altele, si o expertiza contabila pentru confirmarea prejudiciului inregistrat de societate prin executarea contractelor incheiate in timpul mandatului lui Krasner.
Reprezentantii companiei nu au dorit sa faca alte comentarii fata de cele prezentante in raportul remis Bursei.
In luna mai, actionarii Alro au respins descarcarea de gestiune a lui Krasner si a fostului vicepresedinte Peter Braun. Cei doi au demisionat din functiile detinute in conducerea Alro la sfarsitul lunii octombrie 2004.
Potrivit lui Braun, motivul demisiei l-a reprezentat dezacordul fata de politica impusa de actionarul majoritar, casa de comert americana Marco International. Braun a mai afirmat ca votul negativ pentru descarcarea de gestiune este legat de procesul care se deruleaza in prezent la Londra intre Alexander Krasner si actionarul majoritar.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.