Femeile care beau lapte trec cu mai multa usurinta peste sindromul premenstrual (SPM).
Cel putin asa arata un studiu recent, care s-a bucurat de foarte multa simpatie din partea americanilor ale caror sotii sufera de SPM. Studiul a fost condu
Femeile care beau lapte trec cu mai multa usurinta peste sindromul premenstrual (SPM).
Cel putin asa arata un studiu recent, care s-a bucurat de foarte multa simpatie din partea americanilor ale caror sotii sufera de SPM. Studiul a fost condus de dr. Susan Thys-Jacobs, endocrinolog la St. Lukea€™s Roosevelt Hospital Center din New York. La acest proiect au participat 497 de femei cu sindrom premenstrual sever. Timp de doua luni, medicii au urmarit cu atentie patru categorii de simptome: schimbari bruste de comportament, balonari, pofta de mancare si dureri. ADMINISTRARE. In cea de-a doua faza a studiului, femeile au fost impartite in doua grupe: celor din prima grupa li s-au administrat suplimente de 1.200 mg de calciu zilnic, iar celorlalte un preparat placebo. Rezultatele au aratat ca simptomele sindromului premenstrual s-au redus cu 48% la femeile carora li s-a administrat calciu.
In plus, acestea au simtit o reducere cu 54% a durerilor premenstruale. Dr. Thys-Jacobs a precizat ca ""doua pahare cu lapte pe zi asigura necesarul zilnic de calciu, pentru ca durerile premenstruale sa scada simtitor"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.