Un club de vinuri din Bucuresti si-a redeschis recent salile de degustare. Clientii fideli ai localului au fost invitati la o farfurie de midii si la un pahar cu Sauvignon Blanc. Bucatarul Radu Rughinis, recunoscut in Vama Veche drept expert in
Un club de vinuri din Bucuresti si-a redeschis recent salile de degustare. Clientii fideli ai localului au fost invitati la o farfurie de midii si la un pahar cu Sauvignon Blanc. Bucatarul Radu Rughinis, recunoscut in Vama Veche drept expert in prepararea scoicilor, ne-a spus secretul retetei lui: ""Pentru a pregati aceste fructe de mare, trebuie sa ai materie prima proaspata. Scoicile se pastreaza la o temperatura de aproximativ 2 grade, suficient cat sa stea amortite"". Cand midiile sunt puse in sosul fierbinte de vin alb, se desfac, dand aroma preparatului. ALTFEL. Spre deosebire de reteta italiana, scoicile facute ""pe romaneste"" au si usturoi. Ingredientele care au participat la realizarea acestui deliciu au fost: vinul alb sec, patrunjelul, sarea, piperul, uleiul de masline, ceapa, lamaia, midiile si usturoiul. Dupa ce invitatii au gustat acest preparat specific mediteranean, s-au spalat pe maini cu apa cu lamaie, pentru a indeparta mirosul de mare. Una dintre prietenele clubului a recunoscut ca Radu Rughinis este bucatarul ei favorit. ""L-am cunoscut la Vama Veche. M-a cucerit cu o farfurie cu scoici"". FIDELITATE
""Radu Rughinis este bucatarul meu preferat. Daca imi amintesc bine, acum cativa ani, tot cu scoici m-a cucerit""
O vizitatoare a clubului SECRET
""Scoicile pe care le prepar au si usturoi. Este o inventie a mea. Clientii sunt multumiti de bogatia gustului pe care il au scoicile""
Radu Rughinis - bucatar


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.