A aparut nr. 2-3/ 2005 al "Forumului audiovizual", publicatie-caiet a Consiliului National al Audiovizualului (CNA). In sumar: analize, studii de piata, norme si reglementari din legislatia europeana si romaneasca a domeniului, informatii diverse. Ce
A aparut nr. 2-3/ 2005 al "Forumului audiovizual", publicatie-caiet a Consiliului National al Audiovizualului (CNA). In sumar: analize, studii de piata, norme si reglementari din legislatia europeana si romaneasca a domeniului, informatii diverse. Cele peste 250 de pagini ale numarului contin cinci sectiuni cu articole, studii, analize, unele dintre ele preluate din alte publicatii: ,Independenta editoriala a posturilor publice", "Televiziunile private si libertatea de expresie", "Libertatea de expresie si demnitatea umana", ,Audienta fara violenta", "Distorsiuni ale limbajului in mesajul audiovizual". Se adauga sectiunile strict informative: "Documente, informatii" si "Anexe". Multe texte sunt utile si interesante, facilitand cunoasterea situatiei din ,audiovizualul" de la noi si din lumea larga. Dintre autorii care formuleaza opinii in materie de radio si televiziune: Dan Grigore, Florin Gabrea, ministrul Educatiei, Mircea Miclea -intervievat -, Mircea Vasilescu, Cristian Tudor Popescu etc. In unele locuri, perspectiva e novatoare, liberala, in altele - mai conservatoare (de pilda in comentariul care precede o selectie de texte hip-hop si "maneliste", prezentate strict depreciativ, fara incercarea de a analiza fenomenul socio-cultural pe care-l reprezinta muzica respectiva). "Forum audiovizual" are o echipa redactionala si de... "coordonare sectoriala", din care face parte, dintre membrii CNA, Gabriela Stoica. Lui Corneliu Antim, scriitor si critic de arta, dar si consilier la CNA, ii este atribuita "conceptia publicistica" a "Forumului...", la care este "senior editor". (Ov.S.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.