Petrom scumpeste carburantii
Statiile de distributie ale Petrom vor majora pretul benzinei si cel al gazului petrol lichefiat (GPL) cu pana la 3 bani pe litru (300 de lei vechi), incepand de astazi, informeaza un comunicat al companiei.
Petrom scumpeste carburantii
Statiile de distributie ale Petrom vor majora pretul benzinei si cel al gazului petrol lichefiat (GPL) cu pana la 3 bani pe litru (300 de lei vechi), incepand de astazi, informeaza un comunicat al companiei. Benzina Eco Premium va fi comercializata la o valoare maxima de 3,45 de lei pe litru (34.500 lei vechi), in timp ce sortimentele Euro Premium si Premiul fara plumb vor avea un pret de 3,42 de lei (34.200 lei vechi) pe litru. Top Premium 99 Plus va fi vanduta la un pret de 3,77 de lei (37.700 lei vechi), in timp ce litrul de autogaz (GPL) ajunge la 1,79 de lei (17.900 lei vechi). Motorina va costa la fel: Super Euro Diesel - 3,25 de lei (32.500 de lei vechi) pe litru, iar Euro Diesel - 3,15 de lei (31.500 de lei vechi) pe litru. "Noile preturi urmaresc fluctuatia cotatiilor internationale ale produselor petroliere. Statiile din reteaua Petrom practica preturi diferite, influentate de conditiile locale de piata si mediul concurential", se precizeaza in comunicat. (G.M.)
Inflatie de 0,3% in iunie
Inflatia s-a mentinut in luna iunie la 0,3%, nivel egal cu cel din luna anterioara, ceea ce a permis ratei anualizate sa revina, dupa doua luni, la mai putin de 10%, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS). Cresterea preturilor din iunie a fost sustinuta in principal de scumpirea serviciilor, unde tarifele au urcat, pe ansamblu, cu 1%. Avansul a avut loc pe fondul scumpirii cu 5,4% la abonamentele de radio si televiziune. Aceasta este efectul introducerii, de la 1 iulie, a taxei pe valoarea adaugata pentru furnizarea de programe prin cablu, abonamentele fiind achitate in avans. Preturile marfurilor nealimentare au scazut cu 0,1%, in pofida scumpirii combustibililor cu 1,2%. Tarifele la energie electrica si termica au ramas neschimbate, dar pretul gazelor naturale s-a redus cu 3,4% dupa eliminarea abonamentului din metodologia de facturare. Marfurile alimentare s-au scumpit, in iunie, cu 0,4%, din cauza majorarii preturilor fructelor proaspete cu 8,9%, a oualor cu 5,4%, a legumelor si conservelor de legume cu 1,1%. Pe de alta parte, s-a ieftinit cu 0,6% zaharul, cu 1% laptele si produsele lactate, si cu 0,1% painea si produsele de morarit. (A.M.V.)
Westaco Express la OMV
Subsidiara din Romania a companiei austriece OMV a lansat un produs, Westaco Express, de transfer de numerar intre localitatile din tara, prin intermediul benzinariilor operate de grup, informeaza un comunicat al firmei. Pentru a transmite bani intr-o alta localitate, un client se prezinta la o benzinarie OMV si poate face transferul dupa ce completeaza un formular. Beneficiarul poate ridica suma de la una dintre cele 31 de statii OMV care ofera serviciul in acest moment, pe baza unui act de identitate valabil. La primire, acesta va completa un formular, cu datele sale si ale expeditorului. Transferul se efectueaza in aproximativ 10 minute. Tariful perceput de companie este variabil, descrescator in raport cu suma transferata, putand ajunge si la 0,95% din valoare. Westaco Express este accesibil, in prima faza, in 31 de statii din 22 de orase din Romania, urmand sa fie extins ulterior in toata reteaua OMV. In prezent, transferurile de bani se pot efectua de luni pana vineri de la ora 9 la ora 20, sambata de la ora 9 la ora 14 si duminica de la ora 9 la ora 13. Pe viitor, serviciul va functiona non-stop. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.