Constanta si Mamaia vor gazdui, intre 10 si 15 august, prima editie a unui Festival International de Film - "Marea Neagra"- ce va include si o sectiune competitiva. Noul festival este organizat de Consiliul Judetean Constanta, Fundatia Artis, Uniune
Constanta si Mamaia vor gazdui, intre 10 si 15 august, prima editie a unui Festival International de Film - "Marea Neagra"- ce va include si o sectiune competitiva. Noul festival este organizat de Consiliul Judetean Constanta, Fundatia Artis, Uniunea Producatorilor Independenti de Film din Romania (UPFAR), cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei si al Academiei Europene de Film.
Evenimentul este dedicat filmelor din zona Marii Negre, din Europa Centrala si de Est, si aduce un omagiu cinematografului european. Una dintre sectiuni, intitulata Europa, va include opt filme nominalizate sau premiate in decembrie 2004 de Academia Europeana de Film. Publicul va putea asista la proiectii in aer liber in fiecare seara a festivalului. Printre filmele din aceasta sectiune se numara "El Septimo dia", in regia lui Carlos Saura, si "Code 46", in regia lui Michael Winterbottom.
Sectiunea "Focus" este dedicata unei tari din zona Marii Negre. Anul acesta, Romania va prezenta patru filme realizate in ultimii patru ani. Potrivit organizatorilor, in competitia oficiala sunt deja inscrise "The Great Water", filmul cu care Macedonia a concurat la nominalizarile pentru Oscarul 2004 pentru cel mai bun film strain, si "Tibilisi, Tibilisi", invitat la Cannes anul trecut.
Nick Powell, vicepresedintele Academiei Europene de Film, va fi presedintele juriului international de lung-metraj.
Festivalul va cuprinde si intalniri intre echipele filmelor si public, seminarii despre productiile din zona si numarul crescand de filme, desi cu buget limitat, realizate in Europa Centrala si de Est.
Directorul artistic al evenimentului este Dana Dimitriu, care a realizat in iarna si prima editie a B-Est International Film Festival, in Capitala.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.