Acum doua zile, intr-un ziar, am fost acuzat ca ponegresc corpul medical, afirmand ca nu se respecta secretul profesional. Oricine poate sa-si dea seama ca nu putem sa respectam secretul profesional, mai ales privind diagnosticul, din cauza legislati
Acum doua zile, intr-un ziar, am fost acuzat ca ponegresc corpul medical, afirmand ca nu se respecta secretul profesional. Oricine poate sa-si dea seama ca nu putem sa respectam secretul profesional, mai ales privind diagnosticul, din cauza legislatiei. Pe orice reteta, sub numele bolnavului, trebuie sa scriem inutil si indiscret diagnosticul, pe orice certificat de concediu medical indicam diagnosticul care, daca are ceva special, se difuzeaza in toata institutia si orice certificat medical pentru permisul de conducere auto impune diagnosticul samd. In Romania nu se respecta secretul bolnavului, nu din cauza medicilor ci a birocratiei medicale.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.