Comitetul International Olimpic (CIO), reunit la Singapore, a redus la 26 numarul sporturilor olimpice pentru JO de la Londra, din 2012, excluzand din program competitiile de baseball si softball. in plus, nici un sport din cele cinci propuse nu a ob
Comitetul International Olimpic (CIO), reunit la Singapore, a redus la 26 numarul sporturilor olimpice pentru JO de la Londra, din 2012, excluzand din program competitiile de baseball si softball. in plus, nici un sport din cele cinci propuse nu a obtinut doua treimi din voturile CIO - necesare pentru includerea in programul JO - de peste sapte ani. Cele cinci sporturi propuse erau karate, roller, golf, squash si rugby in sapte. Primul sport eliminat a fost golful, urmat de roller si rugby in sapte. Celelalte doua sporturi, squash si karate, au obtinut 51 la suta din voturi, insuficiente insa pentru a fi incluse in programul JO.
Din noiembrie 2002, de la congresul din Mexic al CIO, lista de 28 de sporturi olimpice nu mai este fixa, fiind evaluata dupa fiecare editie a Jocurilor Olimpice. Numarul probelor (301) si cel al sportivilor (10.500), sunt singurele care raman aceleasi, la fiecare editie a JO. Astfel, la Londra au fost aceptate atletismul, canotajul, badmintonul, baschetul, boxul, kaiacul-canoe, ciclismul, echitatia, scrima, fotbalul, gimnastica, halterele, handbalul, hocheiul, judoul, luptele, natatia, pentatlonul, taekwondoul, tenisul, tenisul de masa, tirul, tirul cu arcul, triatlonul, yachtingul si voleiul.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.