Daca ar fi sa-l credem pe dl Mircea Geoana, alaltaieri intors de la Roma, toti demnitarii si oamenii politici europeni cu care s-a intalnit s-au aratat oripilati de ideea anticipatelor din Romania. Parca-i si vad clatinand din cap si ducandu-si inspa
Daca ar fi sa-l credem pe dl Mircea Geoana, alaltaieri intors de la Roma, toti demnitarii si oamenii politici europeni cu care s-a intalnit s-au aratat oripilati de ideea anticipatelor din Romania. Parca-i si vad clatinand din cap si ducandu-si inspaimantati mana la gura, ca niste babe rurale care-au auzit de-un viol, cand au aflat de demisia guvernului Tariceanu. Ai zice ca taman in ziua cand au avut loc teribilele atentate de la Londra, politicienii batranului si tot mai lovitului continent n-au avut altceva mai bun de facut decat, stand cu ochii pe Romania ca pe butelie, s-o caineze amarnic. Dar probabil ca dl Geoana, nefiind deloc prostanac, cum zicea fostul sau sef, dl Iliescu, a avut un lapsus si nu le-a povestit amicilor lui socialisti din cine e formata aceasta faimoasa si fatidica Curte Constitutionala, care-a respins noile reglementari privind reforma in Justitie. Pai le-a spus ceva Domnia-Sa despre inenarabilul Ion Predescu, acest bunicut acru care nu s-a indulcit decat la bratul Bunicutei, in plina campanie electorala? Dar despre Ion Vida, unul din tatii din flori ai Constitutiei, alaturi de butucanosul Iorgovan? Dar despre fericitii soti Petre Ninosu, Acsinte Gaspar (ce nume haios! Parca-i dintr-un roman ratat de Petre Salcudeanu), Serban Viorel Stanoiu, ale caror sotii (doua) taie si spanzura prin Inalta Curte de Casatie si Justitie, iar dna Stanoiu e o binecunoscuta specialista in benzina PECO fara mult plumb? Cat despre dl Cochinescu, de european ce e, numai cand aude cuvantul "Strasbourg", lesina. Pacat ca dl Mircea Geoana nu le-a relatat italienilor aceste mici detalii, fiindca acestia, la experienta lor, si-ar fi dat seama imediat ca "democrata", "impartiala" Curte Constitutionala e o afacere de "famiglie".
Curat constitutional, coane Mircea!


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.