Peste cateva zile se implineste un an de cand viata familiei Jiga a fost complet data peste cap. La 13 iulie 2004, lui Ion Jiga, de 34 de ani, i-a fost sectionat penisul de medicul Naum Ciomu. Luni 11 iulie, se implinesc doua saptamani de cand barbat
Peste cateva zile se implineste un an de cand viata familiei Jiga a fost complet data peste cap. La 13 iulie 2004, lui Ion Jiga, de 34 de ani, i-a fost sectionat penisul de medicul Naum Ciomu. Luni 11 iulie, se implinesc doua saptamani de cand barbatul a trecut printr-o noua mare incercare: operatia de reconstructie, realizata de prof. dr. Ioan Lascar la Spitalul de Urgenta Floreasca. La sfarsitul saptamanii viitoare, Ion Jiga ar putea fi deja externat, urmand sa revina periodic la controale. Astazi e o zi mare pentru tanarul Jiga. El va incerca sa se ridice din patul de spital pentru a face primii pasi dupa complicata operatie de refacere a penisului, care s-a desfasurat la data de 27 iunie. Atunci, prof. dr. Ioan Lascar, seful Clinicii de Chirurgie Plastica si Microchirurgie Reconstructiva de la Spitalul Floreasca, a stat timp de opt ore in sala de operatii pentru a "repara" ceea ce a "stricat" dr. Ciomu, in acea fatidica zi de 13 iulie 2004. Cea mai mare parte a interventiei chirurgicale s-a desfasurat la microscop. De pe antebratul pacientului a fost recoltat un lambou, care a fost folosit la refacerea penisului. De asemenea a fost necesara si recoltarea de piele de pe o coapsa pentru a fi folosita la refacerea mainii. Interventia a fost foarte migaloasa, dar la iesirea din sala de operatie prof. Lascar era foarte multumit de rezultatul acestei interventii chirurgicale.
"Totul a decurs foarte bine, iar dupa aproape doua saptamani evolutia pacientului este cat se poate de buna. Nu pot sa va spun in acest moment daca va mai fi nevoie de alte mici interventii, dar, in urmatoarele luni, in nici un caz nu se va mai interveni operator. Oricum, etapa cea mai importanta a fost finalizata cu bine. Dupa trei luni se va face un bilant de etapa, iar dupa un an, un bilant final", ne-a declarat prof. dr. Ioan Lascar. Tot el ne-a spus ca la sfarsitul saptamanii viitoare pacientul ar putea fi deja externat, urmand sa revina la controale saptamanale.
Emotiile operatiei au fost traite cu cea mai mare intensitate de sotia tanarului Jiga. Ea nu s-a miscat de la usa blocului operator timp de opt ore. "Nu am putut sa plec de acolo nici un moment. Nu m-am dezlipit de usa aceea, iar opt ore mi s-au parut o saptamana. Am avut emotii mari si singurul lucru care ma linistea era gandul la profesionalismul dr. Lascar. Dupa operatie, m-a chemat in cabinet si mi-a dat incredere din nou in viata. Mi-a spus ca este foarte multumit de ceea ce a realizat si ca sotul meu este bine", ne-a marturisit dna Jiga.
Evident ca dupa interventia chirurgicala a urmat o noapte dificila atat pentru pacient, cat si pentru sotia sa. "Anestezia a fost foarte lunga, iar organismul lui s-a resimtit. Dar a stat la terapie intensiva doar pana a doua zi la pranz, dupa care a fost mutat in salon. Acum totul merge foarte bine si mananca bine, singurul inconvenient fiind acela ca nu se poate da jos din pat. Acest lucru il va incerca abia vineri (n.r. azi)", ne-a mai spus sotia sa.
La cateva zile de la operatie am stat de vorba prin telefon chiar cu tanarul Jiga. Avea o voce de om optimist, dar care a trecut prin multe incercari: "A fost greu, dar acum mi-au trecut durerile si ma simt bine". Dna Jiga s-a mutat si ea in spital si nu va pleca de acolo decat impreuna cu sotul ei. "Am dormit acolo in fiecare noapte si nu pot sa-l las singur nici o clipa. E foarte greu pentru el sa stea intins in pat atat timp fara sa se miste. in fiecare zi ii fac masaje ca sa-i mai pun sangele in miscare. Cand va incepe sa se deplaseze singur, va fi mult mai usor", ne-a mai spus ea.
in toata aceasta perioada, fetita celor doi, de numai patru anisori, a fost lasata in grija bunicilor. "ii este dor de noi, si noua de ea. Am pregatit-o cu cateva zile inainte spunandu-i ca trebuie sa plece mami la un tratament la bai. si acum ma suna si ma intreaba cand venim acasa. ii spun cate zile va mai dura si ea le numara pe degetele", ne povesteste cu lacrimi in ochi dna Jiga.
si acum cei doi tineri, casatoriti de numai patru ani, se intreaba cu ce au gresit de a trebuit sa treaca prin asa ceva. "Daca era vorba de o boala, acceptam mai usor, dar asa? ii multumim din suflet medicului care ne-a redat iar speranta, profesorului Lascar, si speram ca odata si odata viata noastra va reveni la normal".
Tanarul Jiga va reveni curand acasa, dar de abia dupa un an se va putea spune ca e complet refacut. Dupa cateva luni, prof. Lascar va analiza situatia si va vedea daca va mai fi nevoie de mici "retusuri".



Dr. Ciomu a solicitat o noua expertiza psihiatrica

Prima etapa a procesului intentat de pacientul Jiga doctorului Naum Ciomu nu s-a finalizat. "Au fost audiati aproape toti martorii, mai putin trei dintre ei. Avocatul doctorului Ciomu a solicitat o expertiza psihiatrica pentru a se stabili daca acesta avea sau nu discernamant in momentul operatiei. Asta, desi exista deja o asemenea expertiza la dosar, a carei concluzie e aceea ca dr. Ciomu a avut discernamant. Atat noi cat si reprezentantul Parchetului ne-am opus, dar noua expertiza a fost acceptata", ne-a declarat Oana Ionescu (foto), unul din avocatii lui Jiga. S-a solicitat instituirea unui sechestru pe bunurile lui Ciomu si in acest sens s-a facut o adresa la Administratia Financiara pentru a se determina valoarea acestor bunuri. Urmatorul termen al procesului a fost stabilit pentru 15 septembrie.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.