Institutul National de Statistica, una dintre primele autoritati publice din Romania si printre cele mai vechi institutii in domeniu din Europa, implineste 146 de ani de existenta. Cu acest prilej, implinirea a 146 de ani de statistica oficiala in Ro
Institutul National de Statistica, una dintre primele autoritati publice din Romania si printre cele mai vechi institutii in domeniu din Europa, implineste 146 de ani de existenta. Cu acest prilej, implinirea a 146 de ani de statistica oficiala in Romania si "Ziua Statisticianului", la sediul Institutului va avea loc astazi un moment aniversar, urmat, de la orele 12.00, de o sesiune de comunicari stiintifice sub genericul "Dimensiunea europeana a statisticii romanesti". Printre invitati se numara ministrul Economiei, Codrut Seres, si ministrul Integrarii Europene, Ene Dinga.
In cadrul sesiunii de dezbateri se vor discuta teme de actualitate pentru teoria si practica statistica, precum: prioritati statistice pentru mediul de afaceri; statistica regionala- prezent si perspective; evaluari statistice ale progresului social; prioritati ale statisticii agriculturii si mediului; implicatiile statisticii in realizarea obiectivelor de dezvoltare ale mileniului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.