Comisia Europeana s-a declarat "socata" de evenimentele produse, ieri, la Londra si si-a exprimat "solidaritatea" fata Marea Britanie, transmite Rompres. Presedintele Executivului comunitar, Jose Manuel Durao Barroso, prezent la summit-ul G8 de la Gl
Comisia Europeana s-a declarat "socata" de evenimentele produse, ieri, la Londra si si-a exprimat "solidaritatea" fata Marea Britanie, transmite Rompres. Presedintele Executivului comunitar, Jose Manuel Durao Barroso, prezent la summit-ul G8 de la Gleneagles, "isi exprima, impreuna cu intreaga Comisie, solidaritatea si sprijinul fata de familiile victimelor," a declarat un purtator de cuvant al organizatiei. Comisia "urmareste situatia indeaproape," fiind dispusa sa ofere autoritatilor britanice "intreaga asistenta si tot sprijinul" necesar in aceste momente.
"Terorismul" revine in inima Europei, a apreciat, ieri, la Roma, comisarul european pentru justitie, libertate si securitate, Franco Frattini, la adresa seriei de explozii care au avut loc in metropola britanica. "Ceea ce s-a intamplat este confirmarea tragica a faptului ca terorismul loveste inca o data in inima Europei si loveste tara care detine presedintia Uniunii Europene si a G8," a spus Franco Frattini.
"Seria de atacuri coordonate" care a afectat Londra reprezinta un demers terorist, a declarat presedintele Parlamentului European, Josep Borrell, in urma evenimentelor din capitala britanica. "Vom fi alaturi de tine, popor britanic, si nu vom lasa niciodata ca atrocitatile sau terorismul sa invinga valorile pacii si ale democratiei," a spus Borell. Interventia oficialului european a avut loc in fata forului legislativ al Uniunii Europene, care si-a intrerupt activitatea obisnuita pentru a pastra un moment de reculegere. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.