Nominalizarea in echipa de Cupa Davis a Romaniei i-a dat aripi lui Razvan Sabau. Fost campion in concursul juniorilor de la Wimbledon in 1993, bucuresteanul in varsta de 28 de ani a ajuns in "sferturile" turneului ATP de la Gstaad, ceea ce reprezinta
Nominalizarea in echipa de Cupa Davis a Romaniei i-a dat aripi lui Razvan Sabau. Fost campion in concursul juniorilor de la Wimbledon in 1993, bucuresteanul in varsta de 28 de ani a ajuns in "sferturile" turneului ATP de la Gstaad, ceea ce reprezinta cea mai buna performanta inregistrata de el in ultimii ani. Ajuns pe tabloul principal al unui turneu ATP in premiera in acest sezon, abia dupa ce a trecut prin "furcile caudine" ale calificarilor, Sabau a trecut in turul secund, cu scorul de 6-4, 6-4 de armeanul Sargis Sargsian. El a ajuns sa dispute, azi, al cincilea meci consecutiv la turneul dotat cu premii in valoare totala de 421.250 euro, celor doua de pe tabloul principal adaugandu-li-se alte doua partide din calificari (in primul tur a avut liber). Daca va ajunge in semifinale, Sabau, care e acum pe locul 100 in lume, isi va egala cea mai buna performanta a carierei, inregistrata in 2002, la Open Romania, tot pe zgura. Daca nu, el va ramane cu satisfactia obtinerii a 8 puncte in ATP Race - primele in acest an - si a unui cec de 11.960 euro. La acelasi turneu a jucat si Ivan Ljubicic, liderul Croatiei, pe care "tricolorii" il vor infrunta in perioada 15-17 iulie, la Split. El s-a oprit in "optimi", fiind invins cu 7-6, 6-3 de italianul Andreas Seppi.
Cel de-al doilea participant la un turneu ATP in aceasta saptamana, Florin Mergea, a fost invins cu 6-1, 6-3 in "optimile" turneului de 350.000 $ de la Newport (SUA) de americanul Paul Goldstein, favorit 7.



Echipa, aproape completa

Chiar daca in efectiv redus, Horia Tecau fiind asteptat sa soseasca in tara ieri si fara Razvan Sabau - aflat inca in turneu in Elvetia - componentii echipei de Cupa Davis a Romaniei au continuat antrenamentele la una din bazele din Bucuresti. Toti cei trei jucatori aflati in Capitala - Andrei Pavel, Victor Hanescu si Gabriel Trifu - se pregatesc la intensitate normala si asteapta cu interes partida de la finalul saptamanii viitoare, cu Croatia. Din pacate pentru noi insa, conducatorii Federatiei croate nu au anuntat inca exact pentru ce suprafata de joc s-a optat. Mai precis, inca nu se stie cat de iute va fi respectiva suprafata. Sigur e insa ca in Sala Sporturilor din Split a inceput montarea parchetului de joc si ca jucatorii echipei-gazda vor incepe pregatirea maine.
in ceea ce-i priveste pe "tricolori", acestia vor face deplasarea in Croatia duminica. Pana atunci, azi, la ora 18.00, la restaurantul "Champions" din cadrul hotelului Marriott din Bucuresti, ei vor primi premiul cuvenit "Echipei anului 2005".


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.