La numai 11 luni, a fost diagnosticat cu cancer. A fost operat, a facut citostatice si, vreme de un an, ajutat de medici, s-a luptat cu boala. A invins-o. Dumnezeu l-a luat in bratele sale si l-a trecut peste prag. Acum, Toni are nevoie de o mana de
La numai 11 luni, a fost diagnosticat cu cancer. A fost operat, a facut citostatice si, vreme de un an, ajutat de medici, s-a luptat cu boala. A invins-o. Dumnezeu l-a luat in bratele sale si l-a trecut peste prag. Acum, Toni are nevoie de o mana de ajutor de la oameni. Adriana Oprea-Popescu Antonio Plugariu este un baietel de 3 ani dintr-o comuna ieseana. Este puternic, iar curajul cu care el infrunta boala ar putea fi o lectie de viata pentru multi dintre oamenii mari. Cand abia implinise 11 luni, i s-a descoperit o tumoare maligna la cap. CREDINTA. Prima care l-a ajutat a fost mama sa, Geanina Plugariu. Desi cu sufletul distrus si fara prea multe sperante, femeia n-a abandonat nici o clipa lupta pentru salvarea fiului ei. Fara posibilitati materiale, fara acces la tratate de medicina sau la internet, femeia din comuna Dagata si-a pus toata increderea in Dumnezeu. Nu L-a intrebat pentru ce trebuie sa se sufere atat copilul ei, caruia medicii nu-i dadeau prea multe sanse de viata, nu I-a cerut socoteala si, mai ales, nu L-a invinuit. A cazut in genunchi si s-a rugat. Iar Dumnezeu a auzit-o... Dupa un an de lupta cu boala, dupa un cumplit tratament cu citostatice, cancerul a fost invins. Geanina crede din tot sufletul ca e o minune. ""Ii multumesc lui Dumnezeu ca pot acum sa-mi strang copilasul in brate, spune ea. Dar gandurile mele de recunostinta se indreapta si spre doamna conferentiar doctor Ingrid Miron, sefa Sectiei Oncologie-Hematologie din cadrul Spitalului de copii «Sfanta Maria» Iasi, cea care a fost de noi si ca medic, si ca om""... VIATA NORMALA. In ultimii doi ani, Toni a suferit cinci operatii pe creier. Din pricina tumorii, se instalase hidrocefalia iar la 11 luni a suferit primele doua interventii chirurgicale. La cea de-a treia, i s-a implantat un sistem de drenaj a lichidului cefalo-rahidian. Dupa numai o luna si jumatate, valvele s-au infundat si Toni a intrat din nou in operatie... Totul a mers bine pana la sfarsitul anului trecut, cand una dintre noile valve a pocnit, iar de sarbatori baietelul a fost iar operat. I s-a implantat un sunt metalic din pricina caruia acum are reactii adverse: dureri de cap si ameteli... Singura sansa ca el sa inceapa sa duca o viata normala este un sistem de valve reglabile din exterior. Aceste valve exista, insa interventia chirurgicala pentru implantarea lor nu se poate face decat in strainatate. Cu sprijinul Jurnalului National, parintii lui Toni au obtinut o programare in Spania, la Institutul Universitar ""Dexeus"": pentru 28 septembrie 2005, ora 16:00.
Sala de operatie va fi pregatita, medicii de acolo il asteapta de pe acum pe copilul din Romania, insa distanta dintre comuna Dagata si Barcelona se masoara in 12.000 de euro. Atat costa interventia chirurgicala si spitalizarea postoperatorie. Parintii lui Toni sunt oameni sarmani, au un venit lunar de 4.500.000 de lei si locuiesc in casa bunicilor copilului.
N-au ce vinde, n-au de la cine sa se imprumute... N-au decat sa spere ca, prin credinta si bunatatea oamenilor care vor sa ajute in continuare un copil crutat de Dumnezeu, Toni va fi salvat... AJUTOR


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.