Premierul Calin Popescu Tariceanu a anuntat ca ii va cere presedintelui Autoritatii Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Sebastian Bodu, sa verifice situatia firmelor care lucreaza ilegal, dupa ce oamenii de afaceri greci s-au plans ca proiectel

Premierul Calin Popescu Tariceanu a anuntat ca ii va cere presedintelui Autoritatii Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Sebastian Bodu, sa verifice situatia firmelor care lucreaza ilegal, dupa ce oamenii de afaceri greci s-au plans ca proiectele lor de investitii din Romania sunt afectate de acte de contrabanda.
Premierul a precizat ca va solicita acest control imediat dupa ce se va intoarce la Bucuresti din vizita pe care o efectueaza in Grecia.
Aflat la Atena, Tariceanu s-a intalnit, ieri, cu reprezentantii Consiliului de Afaceri Romano-Elen, pentru a le prezenta situatia economica a Romaniei si prioritatile economice pentru perioada urmatoare. In timpul discutiilor, investitorii eleni au reclamat faptul ca pe piata romaneasca exista inca o serie de companii care lucreaza ilegal, fara facturi fiscale si fara sa isi inregistreze marfurile pe care le livreaza in retelele de distributie.
"Intotdeauna exista si mici probleme, unii dintre oamenii de afaceri se plang ca pe piata romaneasca sunt inca firme care lucreaza ilegal. La sosirea mea in Bucuresti, ii voi cere lui Sebastian Bodu sa inceapa o verificare in acest sens, deoarece modul acesta de a lucra reprezinta o pierdere importanta pentru veniturile bugetului. Cred ca este momentul sa punem piciorul in prag si sa introducem ordine in sistem", a spus Tariceanu.
La sfarsitul lunii aprilie 2005, in Romania erau inregistrate 3.069 societati cu capital elen, cu investitii totale de 289 milioane de euro, Grecia situandu-se pe locul al 13-lea in topul investitorilor straini in Romania.

Eurobank isi reafirma interesul pentru preluarea CEC

Grecii de la EFG Eurobank Ergasias si-au reconfirmat interesul pentru privatizarea CEC, in cadrul unei intalniri pe care premierul Tariceanu a avut-o, ieri, la Atena, cu reprezentantii grupului Latsis, care controleaza 41% din actiunile bancii elene, au declarat agentiei Mediafax surse guvernamentale. "Reprezentantii Eurobank au fost prezenti la intalnire si au confirmat ca sunt interesati in continuare sa participe la privatizarea CEC", au spus sursele citate.
Forma finala a strategiei de privatizare a CEC, a patra banca din Romania in functie de valoarea activelor, se afla in definitivare la consultantul de privatizare, banca americana JP Morgan.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.