Lovitura de teatru in lupta pentru desemnarea gazdei Jocurilor Olimpice de vara din anul 2012. Cotata cu sansa a doua, Londra a devansat cu patru voturi (54-50) marele favorit, Parisul, si a devenit primul oras din lume care va gazdui pentru a treia
Lovitura de teatru in lupta pentru desemnarea gazdei Jocurilor Olimpice de vara din anul 2012. Cotata cu sansa a doua, Londra a devansat cu patru voturi (54-50) marele favorit, Parisul, si a devenit primul oras din lume care va gazdui pentru a treia oara o editie a Olimpiadei de vara, dupa cele din 1908 si 1948. "Comitetul International Olimpic a atribuit Jocurile Olimpice de vara din 2012 orasului Londra". Asa sunat anuntul sec facut ieri, la Singapore, de presedintele CIO, Jacques Rogge, anunt care con-sfintea sfarsitul unui drum inceput in urma cu 18 luni, o data cu anuntarea oficiala a intentiei de organizare a JO. Asa cum era de asteptat, rand pe rand au fost eliminate din cursa Moscova, New York si Madrid, in finala ajungand cele doua mari favorite. Conform unora din membrii CIO, englezii s-au impus in special gratie strategiei ofensive si foarte mediatizate, care a contrabalansat perfect lobby-ul discret al Parisului, oras care inregistreaza astfel al treilea esec dupa cele din 1992 si 2008. De altfel, se pare ca cei 104 alegatori (reprezentantii Angliei si Frantei nu au avut drept de vot) au fost de la inceput convinsi de argumentele Londrei, capitala Angliei castigand - cu exceptia celui de-al doilea tur de scrutin, cand pe primul loc a iesit Madridul - toate celelalte trei runde de alegeri. Evident, victoria a fost sarbatorita de miile de oameni stransi in celebra "Trafalgar Square" din centrul Londrei, acestia urmarind pe ecrane gigant desfasurarea alegerilor.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.