Triplusaltul mondial are un nou stapan: Marian Oprea. Vicecampionul olimpic de anul trecut de la Atena a stabilit marti seara, la Lausanne, cea mai buna performanta mondiala a sezonului, reusind sa sara, din a doua incercare, 17,81 m. Interesant e ca
Triplusaltul mondial are un nou stapan: Marian Oprea. Vicecampionul olimpic de anul trecut de la Atena a stabilit marti seara, la Lausanne, cea mai buna performanta mondiala a sezonului, reusind sa sara, din a doua incercare, 17,81 m. Interesant e ca aceasta a fost singura lui saritura valabila. Rezultatul nu numai ca reprezinta un nou record national - vechea performanta era de 17,63 m si ii apartinea din 2003 - dar il asaza pe galateanul in varsta de 23 de ani in postura de principal favorit la cucerirea titlului suprem la intrecerile din luna august. "Obiectivul meu e sa ajung sa sar 18 m, dar nu in acest moment. Performanta realizata in Elvetia imi depaseste insa asteptarile", a declarat atletul roman dupa concurs. in cadrul aceleiasi reuniuni, rusoaica Elena Isinbaieva si-a imbunatatit cu un centimetru recordul mondial, trecand peste stacheta inaltata la 4,93 metri.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.