Amanarea cu un an a aderarii la UE ar duce la inregistrarea unor pierderi de doua miliarde de euro pentru Romania. Socoteala a fost facuta de Vasile Puscas, fostul negociator al tarii noastre cu Uniunea. Puscas a precizat, ieri, citat de Mediafax, ca
Amanarea cu un an a aderarii la UE ar duce la inregistrarea unor pierderi de doua miliarde de euro pentru Romania. Socoteala a fost facuta de Vasile Puscas, fostul negociator al tarii noastre cu Uniunea. Puscas a precizat, ieri, citat de Mediafax, ca ar fi vorba despre pierderi din fondurile structurale, care se acorda statelor membre si de care Romania nu ar mai beneficia. "Un alt efect colateral negativ ar fi stoparea investitiilor straine directe", a adaugat el. Puscas a avertizat si asupra riscului privind refuzuri de ratificare a Tratatului de aderare a Romaniei cu UE venite din partea unor Parlamente nationale, cum ar fi cele din Franta sau Austria. El apreciaza ca recentele declaratii ale premierului Tariceanu, despre faptul ca amanarea aderarii la UE a Romaniei cu un an nu ar fi o tragedie, constituie o pregatire a populatiei in eventualitatea unei decizii privind activarea clauzei de salvgardare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.