Organizatia Natiunilor Unite pentru Educatie, Stiinta si Cultura (UNESCO) a adaugat pe lista Retelei Rezervatiior Mondiale ale Biosferei trei noi perimetre cu o suprafata de 80 km din zona de cornisa montana a provinciei spaniole Leon, care se intind
Organizatia Natiunilor Unite pentru Educatie, Stiinta si Cultura (UNESCO) a adaugat pe lista Retelei Rezervatiior Mondiale ale Biosferei trei noi perimetre cu o suprafata de 80 km din zona de cornisa montana a provinciei spaniole Leon, care se intinde de la Omana pana la Vegacervera, scria vineri Diario de Leon, consultat de Rompres.
Zona cantabrica leoneza inclusa in retea se va mari o data cu includerea si a perimetrelor Ancares, Alto Sil si Picos de Europa. Partea de aici introdusa deja pe lista rezervatiilor mondiale ale biosferei cuprinde o zona muntoasa cu 127 de sate, cu perspectiva de a ingloba alte 15 localitati din zona.
Hotararea largirii listei prin includerea si a perimetrelor leoneze a fost luata de UNESCO miercuri, la Paris, cu prilejul ultimei reuniuni in materie. Tot atunci, au mai fost declarate Rezervatii mondiale ale biosferei alte trei zone spaniole: Allariz, in Galicia, Gran Canaria (40 la suta din intreg arhipelagul canarian) si Sierra del Rincon in apropiere de Madrid. In legatura cu problema "modificarii rezervatiei Dunarii", coordonatorii Programului Omul si Biosfera (MAB) au cerut oficial autoritatilor de la Kiev informatii detaliate despre polemicul proiect al constructiei unui nou canal prin Delta Dunarii, Canalul Bastroe, si diferendul cu Romania pe aceasta tema - scrie Diario de Leon. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.