Pentru fostul preot si cele patru tinere de la Tanacu, care pana mai ieri imbracau haine monahale, urmeaza zile grele. Anchetati pentru omor deosebit de grav si lipsire de libertate in mod ilegal, cei cinci sunt nevoiti sa imparta celulele cu infract
Pentru fostul preot si cele patru tinere de la Tanacu, care pana mai ieri imbracau haine monahale, urmeaza zile grele. Anchetati pentru omor deosebit de grav si lipsire de libertate in mod ilegal, cei cinci sunt nevoiti sa imparta celulele cu infractori periculosi, pentru care viata si libertatea nu inseamna aproape nimic. Daniel Petru Corogeanu, considerat principalul vinovat in cazul mortii Irinei Cornici, este de departe VIP-ul din arestul politiei vasluiene. Fostul preot a nimerit in celula cu doi periculosi infractori, dintre care unul a fost, deja, condamnat pentru omor. Celalalt e un talhar care a incaput de curand pe mainile politistilor, fiind arestat preventiv. Fiecare cu Dumnezeul lui. Asa se intampla in camaruta in care Corogeanu isi asteapta pedeapsa. Pe cea divina, probabil ca a primit-o. Judecatorii urmeaza sa isi spuna cuvantul in privinta vinovatiei fostului preot, recunoscut in zona Vasluiului pentru ca scoate dracii din oameni. intre timp, cu asa colegi de celula, carora oricand le poate sari "mustarul" din orice, Petru Corogeanu incearca sa se relaxeze, cel putin aparent, citind carti bisericesti. Deocamdata, ceilalti doi infractori stau departe de fostul monah, gandindu-se probabil ca acele capacitati supraomenesti, despre care toata lumea vorbeste, s-ar putea intoarce, in vreun fel, impotriva lor.
Cele patru foste maicute care l-au ajutat pe preot sa o lege si sa o rastigneasca pe tanara Irina au, si ele, companie - cate-o hoata pregatita, parca, special pentru astfel de oaspeti. Doua din ele stau in celule cu individe condamnate pentru inselaciune, iar celelalte doua cu traficante de persoane, obisnuite sa-si vanda, contra unor sume de bani, chiar si propriii copii.
Pana acum, "vedetele" din arestul politiei vasluiene nu au ridicat probleme. "Stau in coltul lor, cu cartile bisericesti in maini. Mananca ceea ce le oferim noi, dar si-au adus alimente si de acasa. in schimb, nu pun gura pe carne. Daca, de exemplu, in meniu avem tocanita cu carne, ei nu servesc nici legumele", ne-a declarat Mihaela straub, purtatorul de cuvant al IPJ Vaslui.



Sfantul Sinod pastreaza tacerea

Desi Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane urma sa discute, ieri, raportul intocmit de Episcopia Husilor in cazul Tanacu, acest lucru nu s-a intamplat. Sau cel putin asa spun oficialii Bisericii. Consilierul patriarhal, pr. Costel Stoica, seful Biroului
de presa al Patriarhiei Romane, nu a putut oferi o explicatie pentru amanarea survenita, precizand ca, ieri, s-a discutat
in comisii, fara a mentiona daca vreuna din aceste organisme a luat in discutie cazul fostului calugar si al celor patru maicute. "Azi, in plen, se vor trage concluziile. Acum nu pot sa va spun nimic. Responsabilitatea revine Episcopiei Husilor. Dupa prezentarea raportului, vom putea vorbi", a spus sec preotul Costel Stoica.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.