Vremuri grele pentru senatori si deputati. Parlamentarii isi vor pierde mandatul daca vor parasi partidul politic sau gruparea minoritatilor nationale pe lista carora au fost alesi. Aceasta prevedere a fost adoptata ieri de comisia care lucreaza la e
Vremuri grele pentru senatori si deputati. Parlamentarii isi vor pierde mandatul daca vor parasi partidul politic sau gruparea minoritatilor nationale pe lista carora au fost alesi. Aceasta prevedere a fost adoptata ieri de comisia care lucreaza la elaborarea statutului parlamentarilor.
De asemenea, s-a stabilit ca validarea mandatului sa fie facuta in conformitate cu regulamentul fiecarei Camere si, in acelasi timp, cu respectarea configuratiei politice rezultate din alegeri.
Potrivit deputatului PNL Titu Gheorghiof, presedintele comisiei, un alt amendament adoptat de comisie prevede ca pierderea sprijinului politic de catre un parlamentar atrage dupa sine incetarea de drept a calitatii pentru care a fost ales, fie in Biroul Permanent, fie in comisii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.