Alin Stoica a plecat din tara la 16 ani si a revenit la 25, dar nu la Steaua, unde a facut furori ca junior, ci la FC National, pentru ca "Gino Iorgulescu este singurul om din tara care mi-a intins o mana", spune Alin. "in Cotroceni s-a jucat fotbal
Alin Stoica a plecat din tara la 16 ani si a revenit la 25, dar nu la Steaua, unde a facut furori ca junior, ci la FC National, pentru ca "Gino Iorgulescu este singurul om din tara care mi-a intins o mana", spune Alin. "in Cotroceni s-a jucat fotbal de calitate, dar nici un fotbalist n-a fost convocat la lot. Domnul Piturca si-a asumat raspunderea, iar rezultatele s-au vazut dupa meciurile cu Olanda". Libertatea: Vei juca pentru Steaua sau in strainatate?
Alin Stoica: Steaua nu mi-a facut nici o oferta concreta, doar vorbe in vant. De fapt, nici o echipa din campionatul intern, cu exceptia celor de la FC National, nu are intentii serioase. intrebati-i pe cei din Ghencea de ce nu s-au interesat de mine cand am venit din Italia. Cert e ca cei care m-au vazut crescand la Steaua (n.r. Titi Dumitriu si Mihai Stoichita antrenau in 1996 Steaua) nu mi-au intins nici macar un deget. Astept sa se concretizeze ofertele din strainatate. Sunt mai multe cluburi bune din Europa care ma vor. Oricum, in tara, prima optiune e FC National.
Regreti ca te-ai intors in tara?
imi pare bine c-am plecat la 16 ani, pentru ca riscam s-o iau pe un drum gresit aici. Acum nici nu vreau sa ma gandesc sa mai raman in Romania. Nu vedeti ce se intampla? Iordache a semnat cu Rapid si, apoi, la revedere. Mi-ar fi frica si de umbra mea daca as semna un contract cu o echipa din tara pentru ca nu poti merge pe incredere. Pur si simplu aici nu se face nimic pentru fotbal. Sunt multe interese.
Adica?
Pai, voi nu stiti? FC National a avut un tur de campionat remarcabil, a plecat apoi jumatate din formatie la Poli, iar returul l-a terminat in forta. Degeaba. Erau mai multi fotbalisti "bancari" care meritau sa fie convocati la nationala, dar n-a fost sa fie.
Crezi ca Piturca n-a ales corect jucatorii?
Victor Piturca si-a asumat raspunderea pentru fotbalistii selectionati, iar rezultatele s-au vazut pe teren, dupa meciurile cu Olanda in special. Victor Piturca poate chema ce jucatori vrea, cert este ca vom privi competitiile importante la televizor. Nu vedeti ca din cap de serie am ajuns in a treia grupa valorica? Ne-a depasit si Arabia Saudita, unde fotbalul se joaca pe dune de nisip. Bine, ca jucam si noi tot pe dune de nisip la ce stadioane avem, dar asta-i trist. Nationala nu bate pasul pe loc, nu, nici vorba, nationala bate pasul inapoi! Mi-e frica pentru viitor pentru ca prezentul e deja compromis. in cateva luni de cand am revenit acasa, m-am convins ca aici nu-i loc de performanta.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.