Procurorii au incheiat, ieri, audierea jurnalistei Marie-Jeanne Ion in cazul rãpirii sale, alãturi de cei doi colegi, produsã in 28 martie, la Bagdad, reporterul constituindu-se parte civilã in dosar.
Dupã audiere, Mar
Procurorii au incheiat, ieri, audierea jurnalistei Marie-Jeanne Ion in cazul rãpirii sale, alãturi de cei doi colegi, produsã in 28 martie, la Bagdad, reporterul constituindu-se parte civilã in dosar.
Dupã audiere, Marie-Jeanne Ion a declarat presei cã s-a constituit parte civilã in dosarul privind þinerea ei in captivitate timp de 55 de zile in Irak, impreunã cu Sorin Miºcoci ºi Ovidiu Ohanesian, dar cã nu a stabilit incã cu ce sumã. Marie-Jeanne Ion a fost audiatã de procurorii Parchetului instanþei supreme timp de aproximativ cinci ore. Ea a dat ultima declaraþie in acest dosar ºi a relatat, ieri, despre perioada in care s-a aflat in cea de-a doua locaþie, intr-un beci, impreunã cu Sorin Miºcoci ºi Ovidiu Ohanesian.
Jurnalista a spus cã declaraþiile ei din timpul celor trei intalniri pe care le-a avut cu procurorii au insumat 46 de pagini ºi cã a cerut ºi ea un exemplar al acestei declaraþii pentru a-i fi mai uºor sã-ºi aminteascã cand ºi cum s-au petrecut anumite fapte. Marie-Jeanne Ion a mai spus cã anchetatorii romani vor cere de la operatorii irakieni de telefonie date privind orele cand au fost transmise, de cãtre ea, SMS-urile in ziua rãpirii. La audiere au participat ºi avocaþii lui Omar Hayssam, potrivit procedurii.
La 3 iunie, jurnalista de la Prima TV ºi Ovidiu Ohanesian, de la ''Romania liberã'' - foºti ostatici alãturi de cameramanul Sorin Miºcoci ºi ghidul lor, Mohammad Munaf - au avut discuþii cu echipa de anchetatori irakieni venitã la Bucureºti pentru investigaþii in legãturã cu reþinerea lor la Bagdad.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.