Corporatia IBM a anuntat ieri semnarea unui contract in valoare de aproape 250 de milioane de euro cu producatorul de bere InBev. Contractul asigura administrarea infrastructurii IT a companiei InBev in peste 25 de tari din intreaga lume.
InBe

Corporatia IBM a anuntat ieri semnarea unui contract in valoare de aproape 250 de milioane de euro cu producatorul de bere InBev. Contractul asigura administrarea infrastructurii IT a companiei InBev in peste 25 de tari din intreaga lume.
InBev este cel mai mare producator de bere din lume, derulandu-si operatiunile in mai mult de 30 de tari din America, Europa si Asia Pacific. InBev are un portofoliu ce cuprinde mai mult de 200 de marci, incluzand Stella Artois, Brahma si Beck's si ocupa prima sau a doua pozitie in peste 20 de piete din intreaga lume. Contractul cu IBM asigura companiei InBev flexibilitate, rationalizarea costurilor IT si migrarea catre o platforma IT globala si standardizata.
Procesele IT ale companiei InBev vor fi optimizate si revizuite conform IBM Reference Architecture. Aceste pattern-uri arhitecturale predefinite vor permite companiei InBev implementarea unui set consistent, verificat, al celor mai bune practici, ajustat conform cu cerintele sale tehnice si de afaceri.
Centralizarea serviciilor din cadrul companiei si consolidarea centrelor de date vor ajuta InBev in sustinerea operatiilor afacerii si ii vor oferi noi oportunitati de estimare a costurilor.
"Companiile de varf, precum InBev, folosesc din ce in ce mai mult serviciile noastre de trasformare ca pe un instrument pentru a deveni mai flexibile si pentru a-si consolida pozitia competitiva, mentinandu-si in acelasi timp concentrarea pe comptentele principale. In acest caz, InBev avea nevoie de un partener dedicat cu capabilitati globale pentru optimizarea eficientei si a reduce costurile", explica Bart Van Den Meerrsche, Country General Manager al IBM Belgia si Luxemburg.
Acordul cu IBM va crea un mediu IT flexibil si standardizat la nivel global, iar IBM va administra si va actualiza spatiul de lucru si infrastructura centrului de date al InBev. Operatiile de service si de help-desk vor fi consolidate printr-un serviciu desk standardizat, folosind Integrated Delivery Centers, iar toate Centrele de Date InBev vor fi centralizate in patru Centre Globale de Date IBM situate in Brazilia, Coreea, Belgia si SUA.
Managementul Infrastructurii IT va fi administrat la nivel global prin operatii locale in mai mult de 25 de tari incluse in acord. Mai mult de 2.000 de servere vor fi consolidate prin cele mai avansate tehnologii, reducand numarul de servere necesare la 500. BT va administra reteaua WAN si LAN, serviciile vocale si de telefonie precum si accesul la Internet.
Proiectul a inceput la 1 iulie 2005. 166 de specialisti IT din cadrul companiei InBev vor fi transferati la IBM si BT.

Despre InBev

InBev este o companie comerciala publica, cu sediul in Leuven, Belgia. Compania dateaza dinainte de 1366, iar astazi este cel mai mare producator de bere, din punct de vedere al capacitatii. Strategia InBev este de a consolida platformele sale locale, prin construirea pozitiei semnificative pe pietele cele mai importante de bere din lume, prin cresterea organizatiei, eficienta maxima, achizitii strategice, pe primul loc fiind satisfacerea cerintelor clientilor.
InBev are un portofoliu din care fac parte mai mult de 200 de marci, incluzand Stella Artois, BRAHMA, Beck's, Skol, Leffe (a treia marca de bere din topul vanzarilor din intreaga lume), Hoegaarden, Staropramen si Bass. InBev are aproximativ 77.000 de angajati, deruland operatiuni in peste 30 de tari din America, Europa si Asia Pacific. In 2004, InBev a realizat o cifra de afaceri neta de 8,57 miliarde de euro (incluzand cele patru luni de AmBev). Pentru mai multe informatii va rugam vizitati http://www.inbev.com.

Despre IBM Global Services

IBM Global Services reprezinta cel mai mare furnizor de servicii de tehnologia informatiei si consultanta. Aproximativ 190.000 de specialisti din peste 160 de tari sprijina clientii sa integreze tehnologia informatiei cu valoarea afacerilor - de la transformarea afacerilor si expertiza in industrie a IBM Business Consulting Services pana la servicii de gazduire, infrastructura, design tehnologic si servicii de instruire.
Pentru a-si mentine standardele ridicate, IBM Global Services furnizeaza procese integrate, flexibile si rezistente - in cadrul companiilor si prin partenerii de afaceri - care ofera posibilitatea clientilor de a economisi bani si de a fi mai competitivi.
Pentru informatii suplimentare vizitati www.ibm.com/services.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.