Gigi Becali, finantatorul echipei de fotbal Steaua Bucuresti, a fost pus sub invinuire de Parchetul General in dosarul de schimb de terenuri cu MApN. El este acuzat de complicitate la abuz in serviciu. in acelasi dosar, fostul conducator de atunci al
Gigi Becali, finantatorul echipei de fotbal Steaua Bucuresti, a fost pus sub invinuire de Parchetul General in dosarul de schimb de terenuri cu MApN. El este acuzat de complicitate la abuz in serviciu. in acelasi dosar, fostul conducator de atunci al Ministerului Apararii Nationale, Victor Babiuc, ca si alti ofiteri din cadrul ministerului, sunt cercetati pentru abuz in serviciu.
Afacerea "Terenurile MApN" a fost redeschisa in urma cu patru ani. Reprezentantii ministerului de la acea perioada au atras atentia ca la mijloc a fost vorba de o afacere necurata. La 2 iunie 1999, Gigi Becali si reprezentantii Ministerului Apararii au semnat un proces-verbal prin care schimbau doua suprafete de pamant. Becali ar fi primit de la MApN un teren de 20,9 hectare in zona Baneasa-Pipera, in schimbul unuia de 21,5 hectare in satul stefanestii de Jos, judetul Ilfov. Desi relativ egale ca suprafata, cele doua terenuri ar avea valori disproportionate, date de pretul de piata, se sustine in raportul oficial al MApN. in timp ce, la Baneasa, metrul patrat de pamant se vindea cu 20-25 de dolari, la stefanesti, pretul era de sase-sapte dolari. Diferenta de pret ar fi de aproximativ 3,3 milioane dolari in favoarea lui Becali, care ar fi primit un teren in valoare de 4,7 milioane $, cedand unul de numai 1,4 milioane $.
Becali a fost audiat prima data la 12 martie 2002, de procurorii militari, dupa ce a raspuns intrebarilor anchetatorilor si Victor Babiuc.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.