Veritabile parcuri de distractie pentru cainii de companie. Acesta este proiectul pe care autoritatile, satule sa stranga mizeria lasata pe caldaram de patrupede, s-au decis sa-l puna in aplicare. Barne de diferite inaltimi pentru echilibristica, sca
Veritabile parcuri de distractie pentru cainii de companie. Acesta este proiectul pe care autoritatile, satule sa stranga mizeria lasata pe caldaram de patrupede, s-au decis sa-l puna in aplicare. Barne de diferite inaltimi pentru echilibristica, scari de catarat, tuburi pentru mersul taras, obstacole, cercuri si piste de alergare. Copiind modelul occidental, edilii Capitalei au deschis cutodroame in fiecare cartier. La loc de cinste se afla parcurile de distractie pentru cainii din sectorul 5. in Sebastian, Eroilor si Romniceanu (din cartierul bucurestean Cotroceni), cainii au la dispozitie zeci de locuri special amenajate unde pot alerga in voie, supravegheati de stapani. Nu de putine ori "parintii" patrupedelor dau adevarate spectacole ad-hoc cand isi antreneaza cainii la o intrecere.
"in primul rand cateii nostri se pot zbengui in-tr-un cadru organizat. stim exact unde putem sa-i lasam liberi atunci cand venim intr-un parc, fara a mai avea grija ca pot ataca pe cate cineva. Spatiile sunt imprejmuite si special amenajate pentru caini. Prin urmare, cei carora le este frica de patrupede sau pur si simplu nu le plac, nu au motive sa se apropie", ne-a declarat proprietara unui fioros caine lup, Camelia sipu.
Mai mult, grija stapanilor de caini de a strange mizeria lasata de odraslele necuvantatoare a disparut cu desavarsire in aceste cutodroame. Cum se lumineaza de ziua, zeci de angajati ai ADP-urilor curata luna terenurile special amenajate, pregatindu-le pentru o noua zi de joaca.
Intrarea in cutodroame e libera si se desfasoara dupa urmatorul program: de luni pana duminica, intre orele 5.00 si 21.00 (pe timp de vara). Pentru siguranta proprietarilor de caini, cat si a celor care se plimba prin parc, in fiecare sector aceste zone sunt pazite de politia comunitara. in sectorul 2 chiar autoritatile au incheiat contracte cu o firma particulara de paza si protectie. Nu de alta, dar sa nu fure jucariile cainilor cei ce au nevoie iarna de lemne pentru soba.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.