Presedintele Camerei Deputatilor, Adrian Nastase, a organizat, ieri, o excursie cu ziaristii. Obiectiv: Palatul Parlamentului in toata imensitatea sa.
Initiativa liderului PSD a fost mult peste solicitarile ziaristilor, care cerusera sa vada
Presedintele Camerei Deputatilor, Adrian Nastase, a organizat, ieri, o excursie cu ziaristii. Obiectiv: Palatul Parlamentului in toata imensitatea sa.
Initiativa liderului PSD a fost mult peste solicitarile ziaristilor, care cerusera sa vada cum s-au cheltuit banii Camerei Deputatilor pentru obiectivele de investitii. in traseul de vizitare propus de Nastase au fost programate 10 opriri. Prima: Muzeul Parlamentului. Mutat de cateva luni in usa Biroului de Presa, Muzeul Parlamentului va fi mutat din nou intr-un spatiu mai potrivit, fiindca ocupa din spatiile alocate viitorului Senat. A doua oprire: Clubul Parlamentarilor. Presedintele Camerei a prezentat Clubul care exista in Parlament de ani buni, fiind imitatia modelului britanic. O sala de concerte, cu pianul acoperit de husa. Alaturi, o sala cu doua mese de biliard, un trenulet si o sala de recreere. A treia oprire: sala de plen a Senatului. intampinati cu muzica de camera difuzata in surdina, Nastase si escorta sa au dat nas in nas cu alt oaspete nepoftit: presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu. seful senatorilor a ramas uimit de adunarea din sala inca nedata in folosinta, mai ales ca a ajuns la mijlocul unei conversatii neortodoxe. Nastase tocmai raspundea la o intrebare despre ornamentele aurite de pe tavan si de pe pereti. "Este doar o foita foarte, foarte subtire. si nu cred ca o sa se apuce cineva sa o cojeasca. Daca ar fi vrut, ar fi inceput cu ramele tablourilor care sunt la fel", explica Nastase. Vacaroiu s-a retras si a lasat excursionistii sa-si vada de drum spre Biblioteca Parlamentului, aflata la etajul superior. Dupa ce a prezentat toate salile bibliotecii, Nastase i-a dus pe curiosi sa vada Centrul de Coordonare Informatica, aflat cu 7 etaje mai sus. Apoi, s-a plecat cu microbuzele Parlamentului, trei la numar, spre parcarea subterana, o adevarata pestera a comorilor.
in parcare, din 1996 pana in prezent s-au investit 172.735.000.000 lei vechi si mai raman de bagat 11.636 miliarde lei. Tot vechi. Surpriza din garajul subteran au fost doua limuzine Mercedes nou-noute, cu sase usi, care apartin Presedintiei si care contrasteaza flagrant cu Loganurile deputatilor. Din surse confidentiale am aflat ca limuzinele fac parte dintr-un lot de sapte masini cumparate de SPP pentru presedintele Basescu. Cele doua masini identice vor fi folosite dupa modelul american. Adica, presedintele va pleca mereu cu ambele masini in coloana, dar trecatorii nu vor sti in care limuzina se afla. Pretul unei asemenea limuzine este de aproximativ 300.000 de euro, dar acesta poate fi mai mare. in final, ceata de camere, ziaristi si fotografi a vazut si doua muzee: Muzeul de Arta Contemporana si Muzeul Costumului Popular, care fac parte din planul alesilor de a deschide cat mai mult Palatul Parlamentului catre oras.
Turul Casei Poporului condus de Nastase (cu microbuzele si pe jos) a durat 4 ore, iar la final presedintele Camerei si-a incheiat discursul in fata ziaristilor prafuiti si obositi cu o intrebare retorica: "Mai are cineva vreo intrebare?".


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.