Presedintele Traian Basescu a declarat cu ocazia Zilei Justitiei ca magistratii nu ar mai trebui sa se simta timorati de factorul politic. El a cerut raspicat celeritate si fermitate in actul juridic, indiferent de rangul politic al persoanei invinui
Presedintele Traian Basescu a declarat cu ocazia Zilei Justitiei ca magistratii nu ar mai trebui sa se simta timorati de factorul politic. El a cerut raspicat celeritate si fermitate in actul juridic, indiferent de rangul politic al persoanei invinuite sau inculpate. Frumoase vorbe si marete ganduri. Totul ar fi perfect daca Traian Basescu s-ar fi referit la justitia din Azerbaidjan, Belarus sau Afganistan. Numai ca presedintele vorbeste de justitia din Romania. De acea justitie care ar trebui sa se pronunte si in cazul lui, in dosarul Flota sau in dosarul casei din Mihaileanu. Dar justitia, timorata, nu se pronunta. Aceeasi justitie timorata tace si in cazul manelistilor sau fotbalistilor vinovati de infractiuni prevazute in legea circulatiei pe drumurile publice. Nici cu privire la senatorul Iorgovan, care a accidentat un copil pe trecerea de pietoni, nu am auzit vreo vorba din partea aceleiasi justitii. si in privinta baronilor PSD, justitia se pronunta cu jumatati de masura, intr-un joc stupid de genul "uite arestul-nu este arestul".
Eu nu spun ca oamenii enumerati mai sus trebuie condamnati. Ci afirm ca cercetarile in cazul lor ar trebui finalizate, iar daca sunt nevinovati, sa li se ceara scuze. Paguboasa este tocmai aceasta jenanta si urat mirositoare musamalizare. Justitia, cu adevarat, trebuie sa fie independenta. Independenta si fata de PSD, si fata de manelisti, si fata de Becali, dar si fata de Traian Basescu. Altfel, toate indemnurile sunt doar vorbe in vant.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.