Traian Basescu crede ca Romania face eforturi mai mari decat Republica Moldova pentru apropierea dintre cele doua state si pentru integrarea europeana a tarii vecine. "Noi am vrea sa nu fim singurii care imping aceasta relatie catre o directie europe
Traian Basescu crede ca Romania face eforturi mai mari decat Republica Moldova pentru apropierea dintre cele doua state si pentru integrarea europeana a tarii vecine. "Noi am vrea sa nu fim singurii care imping aceasta relatie catre o directie europeana", a declarat Basescu intr-un interviu acordat saptamanalului "Gazeta Romaneasca", ce apare la Chisinau. "Am vrea sa simtim ca acest lucru se intampla si de la Chisinau. Noua nu ne este foarte clar care este optiunea poporului din Republica Moldova", spune seful statului. Mai exact, presedintele este nemultumit de faptul ca, potrivit sondajelor si statisticilor din tara vecina, exista "o oarecare discrepanta intre efortul pe care il face Romania - efortul diplomatic, uneori si economic, in raport cu aspiratiile poporului din Republica Moldova". Discrepanta care, precizeaza seful statului, se manifesta si in privinta drumului european al tarii-surori si apropierii de Romania.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.