Presedintele Consiliului Judetean Timis, Constantin Ostaficiuc, a declarat, ieri, ca trei case din zonele afectate de inundatii sunt deja in stadiul de finisaj, in timp ce in unele localitati reconstructia este blocata din cauza situatiei juridice in
Presedintele Consiliului Judetean Timis, Constantin Ostaficiuc, a declarat, ieri, ca trei case din zonele afectate de inundatii sunt deja in stadiul de finisaj, in timp ce in unele localitati reconstructia este blocata din cauza situatiei juridice incerte a unor imobile.
Presedintele CJ Timis a declarat ca in judet a fost inceputa constructia a 173 de case, care se afla in diferite stadii si ca in localitatea Birda exista trei case care au ajuns in stadiul de finisaj.
Potrivit presedintelui CJ Timis, in unele zone reconstructia este blocata din cauza situatiei juridice a unor imobile. La Foeni, de exemplu, nu pot fi eliberate certificate de urbanism din cauza ca nu este clarificata situatia proprietatii imobilelor in Cartea Funciara.
Ostaficiuc s-a declarat nemultumit ca in alte doua localitati au fost cheltuite sume de bani "exagerate" pentru curatarea locurilor unde avea sa inceapa reconstructia.
"Unii au preferat sa lucreze cu firme pentru a curata locurile. S-au cheltuit 17 miliarde de lei. Mi se pare exagerat. Nu ne permitem acest lucru", a mai spus Ostaficiuc.
Seful administratiei judetene a precizat ca va avea o intalnire, marti, cu primarii din judet, carora le-a cerut sa prezinte sumele adunate din donatii si pe care le-ar putea folosi pentru activitatile de curatare a terenurilor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.