Seful statului a trimis ieri Parlamentului spre reexaminare proiectul Legii de aprobare a Ordonantei de Urgenta 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice. Purtatorul de cuvant al Presedintiei, Adriana Saftoiu, a precizat ieri ca in cererea de
Seful statului a trimis ieri Parlamentului spre reexaminare proiectul Legii de aprobare a Ordonantei de Urgenta 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice. Purtatorul de cuvant al Presedintiei, Adriana Saftoiu, a precizat ieri ca in cererea de reexaminare se solicita eliminarea unui text privind deplasarea unor coloane oficiale, astfel incat numai vehiculele prevazute expres de lege sa poata avea acest regim. Administratia Prezidentiala a invocat faptul ca persoane influente obtin de la Politie autorizatie pentru organizarea de coloane oficiale, care blocheaza traficul rutier. Presedintia mai cere eliminarea din textul legii a prevederii care stabileste ca posesorul unei masini este raspunzator pentru fapta penala savarsita de o alta persoana aflata la volanul respectivului vehicul in momentul producerii evenimentului. De asemenea, seful statului cere modificarea articolului privind interzicerea amplasarii constructiilor pe trotuare si acostament. Astfel, in cererea de reexaminare se cere exceptarea de la prevederile legii a punctelor de difuzare a presei. (A.H.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.