Agentul FIFA Gheorghe Popescu a declarat, ieri, ca si-ar dori ca in fotbalul romanesc sa vina o "generatie de platina" care sa inlocuiasca rezultatele obtinute de "generatia de aur". "As dori ca, incet-incet, succesul acestui brand <

Agentul FIFA Gheorghe Popescu a declarat, ieri, ca si-ar dori ca in fotbalul romanesc sa vina o "generatie de platina" care sa inlocuiasca rezultatele obtinute de "generatia de aur". "As dori ca, incet-incet, succesul acestui brand <> sa dispara si sa fie luat de o alta generatie. Mi-as dori sa vina o <>, dar, deocamdata, ramanem cu speranta. Speram ca aceasta perioada proasta prin care trece fotbalul romanesc sa se termine cat mai repede cu putinta", a mai spus Popescu.
Intrebat din ce generatie face parte Dorinel Munteanu, Popescu a spus: "Pentru mine face parte din <>. Dorinel a fost alaturi de multi dintre noi. A fost printre primii care au pus bazele generatiei noastre, e unul dintre stalpii acestei generatii. Este un exemplu pentru jucatorii tineri care, din pacate, multi dintre ei nu au mentalitatea pe care au avut-o cei din generatia noastra".

"Visul unei nopti de vara" cu brazilieni

Tot ieri, Popescu a anuntat ca fondurile obtinute in urma partidei Romania '94 - Brazilia '94, care se va desfasura pe 16 iulie sub egida "Seara Campionilor", vor fi donate "uneia sau mai multor scoli afectate de inundatiile din judetul Timis".
Din reprezentativa Braziliei, 16 jucatori au confirmat prezenta la acest eveniment: Taffarel, Bebeto, Rai, Leonardo, Mauro Silva, Mazinho, Paolo Sergio, Viola, Serginho, Branco, Aldair, Marcio Santos, Ricardo Rocha, Dunga, Careca, Romario.
Echipa Romaniei va fi alcatuita din Stelea, Prunea, Dan Petrescu, Prodan, Belodedici, Lupescu, Gica Popescu, Selymes, Mihali, Filipescu, Dorinel Munteanu, Hagi, Ilie Dumitrescu, Galca, Sabau, Panduru, Viorel Moldovan, Raducioiu, Adrian llie, Vladoiu si va fi antrenata de Anghel Iordanescu. Partida va fi arbitrata de o brigada formata din Ion Craciunescu, Ion Constantin si Nicolae Grigorescu, iar Adrian Porumboiu va fi arbitru de rezerva.
Agentul FIFA a prezentat si tricourile pe care le vor imbraca Gheorghe Hagi si Romario in partida de la Timisoara. Romania va juca in tricou galben, in timp ce campioana mondiala din anul 1994 va evolua in tricouri albastre. Partida Romania '94 - Brazilia '94, organizata de firma de Becali&Popescu, se va disputa pe 16 iulie, pe stadionul "Dan Paltinisan" din Timisoara, evenimentul fiind numit "Visul unei nopti de vara". Popescu a declarat ca pentru partida de la Timisoara singurele probleme sunt ridicate de surplusul de kilograme al unor jucatori din echipa Romaniei. "Mai avem ceva probleme de greutate la noi in echipa. Dumitrescu are cateva kilograme in plus. Speram ca pana la ora meciului sa mai dea jos din kilograme si sa poata sa imbrace tricoul", a mentionat agentul FIFA. Cu ocazia acestui eveniment va fi lansat un album de 164 de pagini, care va contine si un poster cu echipa nationala de fotbal a Romaniei 1994 si unul cu Gheorghe Hagi.
Intrebat de ce a ales Timisoara ca loc de desfasurare, Popescu a spus: "Am ales Timisoara datorita publicului si modului in care s-a comportat in campionatul trecut. De asemenea, lucrurile care se intampla in jurul echipei au fost factorii primordiali in alegerea Timisoarei. Este unul din putinele stadioane din Romania care se umple la fiecare meci, iar Timisoara are cel mai frumos si cel mai civilizat public. Era nedrept ca acest meci sa-l facem in alta parte".
Inainte cu o saptamana de desfasurarea partidei, in fata stadionului va fi amplasat un ecran gigant unde vor fi prezentate meciurile echipei Romaniei de la CM 1994 si finala competitiei, disputata intre Brazilia si Italia.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin