O femeie a fost surprinsa de politistii de frontiera si lucratorii vamali de la Aeroportul Henri Coanda in timp ce incerca sa scoata ilegal din tara 25.000 de euro. Georgeta C., in varsta de 30 de ani, din Bucuresti, s-a prezentat la aeroport, la sfa
O femeie a fost surprinsa de politistii de frontiera si lucratorii vamali de la Aeroportul Henri Coanda in timp ce incerca sa scoata ilegal din tara 25.000 de euro. Georgeta C., in varsta de 30 de ani, din Bucuresti, s-a prezentat la aeroport, la sfarsitul saptamanii trecute, pentru a se imbarca intr-o aeronava ce urma sa decoleze spre Frankfurt. Femeia a declarat ca are asupra sa suma de 1000 de euro. Numai ca in timpul controlului de rutina al bagajelor de cala, politistii de frontiera si lucratorii vamali au descoperit 25.000 de euro, banii fiind ascunsi intr-un buzunar al unei perechi de pantaloni.
Banii nu fusesera declarati la vama, Georgeta incalcand in acest mod legile in vigoare referitoare la sumele de bani ce pot fi scoase din tara. In aceste conditii, politistii de frontiera si lucratorii vamali au decis confiscarea a 16.000 de euro si amendarea femeii cu suma de 100 de lei (1.000.000 lei vechi). Georgeta C. si-a putut continua apoi drumul catre Frankfurt avand asupra sa insa doar 10.000 de euro. Dupa cum se stie, conform normelor Bancii Nationale a Romaniei (BNR), o persoana poate scoate din tara orice suma de bani. Sinugura conditie este impusa este insa cea de a declara sumele mai mari de 10.000 de euro. (G.T.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.