Leul nou a inceput saptamana cu o usoara crestere fata de euro dar cu o scadere semnificativa fata de dolar. "Au fost tranzactii putine, astfel ca fluctuatiile euro au fost minime, declara un dealer bancar. Important este insa semnalul dat de BNR pri
Leul nou a inceput saptamana cu o usoara crestere fata de euro dar cu o scadere semnificativa fata de dolar. "Au fost tranzactii putine, astfel ca fluctuatiile euro au fost minime, declara un dealer bancar. Important este insa semnalul dat de BNR privind permisiunea de apreciere a leului. Saptamana trecuta euro a coborat de doua ori sub 3,6 lei, insa banca centrala a cumparat pentru a opri intarirea leului, intr-un moment in care bancile erau pe pozitii de vanzare, ceea ce ar fi putut impinge euro spre 3,55 lei. Saptamana aceasta cred ca euro va evolua intr-un interval cuprins intre 3,58 si 3,61 lei".
Cursul euro a coborat ieri de la 3,6050 la 3,5986 lei, moneda unica coborand ultima data sub pragul de 3,6 lei in data de 15 martie.
Dolarul a urcat, asa cum se anticipa, peste pragul de 3 lei, pentru prima data dupa mai bine de doua saptamani. Cursul a crescut de la 2,9891 la 3,0216 lei, potentialul de crestere reducandu-se insa pentru urmatoarele zile, avand in vedere evolutia pe care o poate avea paritatea euro/dolar.
Moneda unica a coborat ieri la 1,1888 dolari, valoare care mai putea fi intalnita in noiembrie si decembrie 2003, dupa ce maximul zilei, inregistrat pe pietele asiatice a fost de 1,1947 dolari.
Scaderea precipitata a euro, care lunea trecuta fluctua in jurul valorii de 1,22 dolari, a fost cauzata de majorarea dobanzii de referinta americana de la 3 la 3,25 la suta. Perspectiva evolutiei dobanzii peste Ocean, care transpare din raportul comitetului monetar al Rezervei Federale este aceea ca politica de majorare in pasi mici se va mentine, analistii considerand ca la sfarsitul anului ar putea fi atins pragul de 4,25 la suta.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.