103 ani de inchisoare. Cam atat ar trebui sa stea dupa gratii un escroc uns cu toate alifiile. Condamnarile pe care a reusit sa le bifeze de-a lungul vietii in cele patru pagini de cazier l-au facut vedeta nationala in materie de ilegalitati. Special

103 ani de inchisoare. Cam atat ar trebui sa stea dupa gratii un escroc uns cu toate alifiile. Condamnarile pe care a reusit sa le bifeze de-a lungul vietii in cele patru pagini de cazier l-au facut vedeta nationala in materie de ilegalitati. Specialist in falsuri de orice fel, timiseanul Ilie Mateoiu, de 35 de ani, bate recordul in materie de infractiuni. Dupa ce a pus pe jar politistii din 5 judete, barbatul a fost capturat de Serviciul de Combatere a Crimei Organizate Gorj, in timp ce incerca sa comita o alta fapta.
Desi se afla in intreruperea pedepsei, Mateoiu nu s-a mai intors la penitenciar si a pus la cale o noua inselaciune. Politistii gorjeni de la Crima Organizata aveau informatii potrivit carora barbatul incerca sa "arunce" pe piata documente falsificate. Pentru a-l prinde asupra faptului, oamenii legii l-au lasat sa actioneze in voie, dupa ce timp de mai multa vreme l-au filat indeaproape.
Una dintre metodele ingenioase de lucru ale lui Mateoiu era spalarea propriu-zisa a certificatelor de inmatriculare, pentru ca apoi sa poata trece alte date.
Potrivit comisarului Cornelia Micu, purtator de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Gorj, Mateoiu este cautat de autoritatile din mai multe judete, existand deja indicii clare ca a desfasurat activitati ilicite si la Iasi. "La sfarsitul saptamanii trecute, Ilie Mateoiu a fost prins in targul auto din Targu-Jiu in momentul in care intentiona sa vanda cu acte false un Mercedes pe care il inchiriase din Arad", ne-a precizat comisarul Micu.
Masina, cu numarul de inmatriculare AR-05-NVF, luata de la SC Verbita SRL, urma sa fie valorificata, dupa ce infractorul masluise mai multe documente.
Astfel, cel in cauza s-a legitimat cu o carte de identitate pe numele Marius B., iar pe permisul de conducere aparea Haralambie M. Surprizele insa nu se opresc aici.
In Mercedes-ul E220 a fost descoperita o carte de identitate auto falsificata avand caracteristicile autoturismului, la proprietar fiind trecut acelasi Marius B., din Timisoara. Luat prin surprindere de politisti, barbatul nu a mai putut sa nege nimic. Asupra sa au fost gasite alte 7 carti de identitate cu date de stare civila diferite, dar pe care aparea fotografia sa.

Barlogul din Craiova

Desi ancheta in acest dosar este abia la inceput, politistii spun ca au avut probe zdrobitoare pentru a cere judecatorilor emiterea unui mandat de arestare preventiva pe numele autorului pentru 29 de zile. In timpul interogatoriului, barbatul a marturisit faptele comise, insa nu a suflat nici un cuvant despre posibilii complici.
Oamenii legii iau insa in calcul si varianta potrivit careia s-ar putea sa existe persoane care l-au ajutat, deocamdata neputandu-se stabili de unde a facut rost de datele de stare civila ale celor care apareau in actele false.
Mergand pe firul intregii afaceri, Serviciul de Combatere a Crimei Organizate Gorj a descoperit, in Craiova, barlogul infractorului. In garsoniera pe care acesta o inchiriase s-a gasit un intreg arsenal utilizat pentru falsificarea documentelor.
"Din locuinta respectiva au fost ridicate componente de calculator, respectiv monitor, unitate centrala, doua imprimante color, un scanner, un worfer, un DVD si diverse consumabile ce foloseau la fabricarea cartilor de identitate, permiselor de conducere si cartilor de identitate auto. De asemenea, au mai fost confiscate o serie de certificate de inmatriculare, placute cu numere de inmatriculare, 3 roti rezerva noi pentru masini straine, certificate de inmatriculare originale spalate, polite de asigurare si carti verzi pentru autoturisme", ne-a declarat comisarul Micu.
Mateoiu este acuzat de inselaciune, fals, uz de fals si fals privind identitatea, iar urmatoarele 29 de zile si le va petrece dupa gratii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.