Sunt multe momente in viata cand va este necesar certificatul de cazier judiciar. Obtinerea carnetului de sofer, angajarea intr-un nou loc de munca sunt doar cateva dintre situatiile in care acesta va este solicitat. in astfel de situatii e bine sa s
Sunt multe momente in viata cand va este necesar certificatul de cazier judiciar. Obtinerea carnetului de sofer, angajarea intr-un nou loc de munca sunt doar cateva dintre situatiile in care acesta va este solicitat. in astfel de situatii e bine sa stiti ca certificatele de cazier judiciar se pot elibera in regim de urgenta (3 zile lucratoare) si regim normal 10-30 zile lucratoare de la politiile judetene. Certificatele de cazier judiciar se pot obtine de la politiile judetene (loc de nastere ori domiciliu). Pentru obtinerea certificatului de cazier judiciar, se pot adresa Inspectoratului General al Politiei Romane urmatoarele categorii: cetatenii straini cu domiciliul in strainatate; cetatenii romani nascuti in Bucuresti, judetul Ilfov sau in strainatate care au domiciliul pe raza administrativ-teritoriala a altor judete; cetatenii romani nascuti si domiciliati pe raza administrativ-teritoriala a judetelor si care au interes legitim la ambasadele din Bucuresti.
Persoana care doreste eliberarea unui certificat de cazier judiciar se va adresa organelor de politie de la locul de nastere sau de domiciliu si trebuie sa aiba asupra sa actul de identitate, timbrul fiscal, in valoare de 8.000 lei, 50.000 lei numerar in caz ca doreste eliberarea documentului in regim de urgenta (3 zile).
Persoanele domiciliate in strainatate pot solicita certificat de cazier judiciar prin misiunile diplomatice sau oficiile consulare romane din tara unde se afla.
Certificatul de cazier solicitat de o persoana fizica domiciliata in Romania sau strainatate poate fi obtinut si prin procura notariala de catre o alta persoana, mandatata de titular in acest scop.
Pentru obtinerea certificatului de cazier judiciar in regim normal sunt necesare aceleasi documente, fara achitarea taxei de urgenta. Certificatele de cazier judiciar au valabilitate de 90 zile de la data eliberarii si numai in scopul pentru care au fost eliberate. Persoana care figureaza in evidenta cazierului judiciar poate cere rectificarea datelor inscrise sau a notarilor provizorii, daca acestea nu corespund situatiei reale ori inregistrarea lor nu s-a facut cu respectarea dispozitiilor legale.

Libertatea

Sursa: LibertateaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.