Consilierii locali din comuna suceveana Berchisesti, care nu au reusit, sambata, sa-si aleaga viceprimarul, s-au luat la bataie, indiferent de provenienta politica, ei depunand unii impotriva altora plangeri penale. "Alegerea viceprimarului din Berch
Consilierii locali din comuna suceveana Berchisesti, care nu au reusit, sambata, sa-si aleaga viceprimarul, s-au luat la bataie, indiferent de provenienta politica, ei depunand unii impotriva altora plangeri penale. "Alegerea viceprimarului din Berchisesti a creat pasiuni de parca s-ar alege primarul New-York-ului", a declarat, ieri, prefectul de Suceava, Orest Onofrei, care a spus ca situatia din comuna este tragi-comica. In urma alegerilor din 12 iunie, in comuna Berchisesti au fost alesi sase consilieri PSD si cinci ai Aliantei DA (PNL-PD), iar sambata s-a constituit Consiliul Local, dar nu s-a reusit alegerea viceprimarului, fiind balotaj, dupa ce fiecare candidat a primit cate cinci voturi, iar un vot a fost anulat. Pentru functia de viceprimar au candidat Alexandru Jitaru (PSD) si Ionel Jitaru (PNL), amandoi primind cate cinci voturi. Unul dintre consilierii PSD nu a votat cu nici unul dintre candidati, votul sau fiind anulat, iar alegerea viceprimarului amanata. Dupa sedinta de sambata, consilierii locali s-au luat la bataie, mai intai in grupurile lor politice, dupa care conflictul s-a generalizat.
Plangeri penale
Primarul, Violeta Zenovia Taran, a sesizat Politia ca unul dintre consilierii PNL a agresat-o, in timp ce consilierul vizat a reclamat-o ca i-a spart capul cu un pahar. Si alti consilieri locali au depus plangeri la Politie. Prefectul de Suceava, Orest Onofrei, a spus, citat de Mediafax, ca situatia din Berchisesti este de neinteles, in conditiile in care consilierii locali sunt rude intre ei si chiar si cu primarul, Violeta Zenovia Taran (PSD). Candidatul PNL pentru postul de viceprimar este nasul primarului, in timp ce candidatul PSD pentru aceeasi functie a fost membru PNL si este nepot al unui consilier PD, a precizat prefectul de Suceava. El a mai declarat ca in aceasta comuna s-a ajuns ca inclusiv populatia sa fie divizata. "Nu stiu cum va functiona acest Consiliu local in perioada urmatoare, in conditiile in care in comuna, fiind nou infiintata, vor fi necesare hotarari cum ar fi cele privind patrimoniul la care trebuie pentru adoptare o majoritate de doua treimi", a mai spus Onofrei. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.