Chiar daca este la guvernare in Romania, soarta europeana a PD este la mana unui partid extraparlamentar. Fostul PNTCD, actualmente PPCD, va prezenta in toamna Partidului Popular European un raport de monitorizare a PD si PC. Cererea de afiliere la
Chiar daca este la guvernare in Romania, soarta europeana a PD este la mana unui partid extraparlamentar. Fostul PNTCD, actualmente PPCD, va prezenta in toamna Partidului Popular European un raport de monitorizare a PD si PC. Cererea de afiliere la PPE a formatiunilor conduse de Emil Boc si Dan Voiculescu urmeaza sa fie dezbatuta in septembrie, insa liderul popular Gheorghe Ciuhandu sustine ca exista mai multe chestiuni care "ridica semne de intrebare legate de seriozitatea demersului" celor doua partide.
"Faptul ca unii se trezesc liberali, la pranz isi fac siesta ca social democrati, iar seara se imbraca in pijamale populare nu este de natura sa linisteasca pe cineva. Oameni care erau socialisti sau liber-schimbisti se inghesuie acum pe culoarul popular. Noi speram sa o faca din motive doctrinare, insa credem ca este vorba si de oportunism politic", a explicat presedintele PPCD.
El a precizat ca va avea, la 11 iulie, o intrevedere cu democratul Sorin Frunzaverde pentru a discuta despre o eventuala colaborare in interiorul curentului european la care aspira PD.
"Noi vom monitoriza PD si PC atat din punct de vedere al demersurilor legislative, cat si din punct de vedere al demersurilor guvernamentale si vom prezenta un raport la PPE inainte de discutarea aderarii celor doua partide la acest organism", a mai spus Ciuhandu.
Mai mult, vicepresedintele PPCD, Zoea Radulescu, a precizat ieri partidul sau va fi de acord cu intrarea a PD si PC in PPE numai in momentul in care cele doua formatiuni vor sustine legea lustratiei in forma avansata de fostul PNTCD, legile proprietatii in forma propusa de PPCD si aplicarea principiului subsidiaritatii in actul de guvernare.
Alaturi de UDMR, PPCD este membru al Partidului Popular European. Taranistii sunt in continiuare sustinuti de cel mai puternic grup politic la nivel european, desi au inregistrat doua esecuri electorale consecutive. PPE si-a manifestat deschiderea fata de primirea in randurile sale si a altor partide romanesti, punand insa conditia colaborarii acestora cu UDMR si PPCD, care, de altfel, vor fi consultate inaintea luarii unei decizii in acest sens.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.