Federatia Patronala Romana din Industria Alimentara (Romalimenta) apreciaza ca majorarea TVA de la 1 ianuarie 2006 favorizeaza economia neagra si va avea ca efecte scumpirea alimentelor si reducerea consumului. Patronatele sustin ca va fi afectata ac
Federatia Patronala Romana din Industria Alimentara (Romalimenta) apreciaza ca majorarea TVA de la 1 ianuarie 2006 favorizeaza economia neagra si va avea ca efecte scumpirea alimentelor si reducerea consumului. Patronatele sustin ca va fi afectata activitatea companiilor care activeaza in industria alimentara, care trebuie sa-si revizuiasca planurile de afaceri. Ministrul Finantelor Publice, Ionut Popescu, a anuntat recent ca Taxa pe Valoarea Adaugata ar putea creste, incepand cu anul viitor, de la 19% la 21-22%. "Ministrul Finantelor arunca in aer orice plan de afaceri, scade si mai mult sansele economiei romanesti in pragul aderarii si tradeaza criza grava a bugetului national'', au declarat reprezentantii Romalimenta. In acelasi timp, cresterea preturilor la alimente, coroborata cu scumpirea celorlalte marfuri si servicii de stricta necesitate, va reduce drastic volumul vanzarilor, respectiv al productiei interne, accentuand lipsa debuseului pentru materiile prime din agricultura, precizeaza patronatul. Pe de alta parte, potrivit Romalimenta, decizia are si un beneficiar cert - economia neagra.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.