Cu 23 miliarde de lei, adica 2,3 milioane lei noi, a pagubit bugetul de stat o firma de la malul marii prin neachitarea obligatiilor fiscale.
Functionarii constanteni ai Garzii Financiare spun ca SC Cereal Comtrans SRL a emis, in perioada aug
Cu 23 miliarde de lei, adica 2,3 milioane lei noi, a pagubit bugetul de stat o firma de la malul marii prin neachitarea obligatiilor fiscale.
Functionarii constanteni ai Garzii Financiare spun ca SC Cereal Comtrans SRL a emis, in perioada august 2004 - martie 2005, 62 de facturi fiscale si 81 de chitante, ca urmare a tranzactiilor comerciale cu cereale si oleaginoase, pe 37 dintre acte nefiind inscrisa data emiterii acestora. Astfel, in urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca societatea nu a inregistrat in contabilitate valoarea facturilor care ajung la aproape 65 de miliarde de lei (6,5 milioane lei noi) emise catre SC Sim Agrocereal SRL Targoviste. Pentru facturile si chitantele puse in circulatie nu s-au achitat catre stat impozit pe profit de peste 13 miliarde de lei (1,3 milioane lei noi) si TVA in valoare de peste 10 miliarde de lei (1 milion lei noi).
Oamenii legii au precizat ca firma nu a functionat niciodata la adresa declarata, iar Directia de Finante Publice Constanta urmeaza sa stabileasca cu exactitate toate obligatiile fiscale pe care SC Cereal Comtrans SRL le are.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.